Özdilek Perakende Sektörüne Ağırlık Verecek

Ev tekstili ve perakende sektörünün güçlü firmalarından Özdilek, Eskişehir’de 45 milyon Dolarlık yatırımla yeni bir alışveriş merkezi açtı.

  15 Şubat 2012 18:50 Çarşamba
Özdilek Perakende Sektörüne Ağırlık Verecek

Havlu ve bornoz başta olmak üzere ev tekstili sektörünün güçlü üreticisi Özdilek Grubu, AVM ve otelcilik alanındaki yatırımlarına hız vererek perakende sektöründe büyümeyi hedefliyor. Grup bu doğrultuda yeni alışveriş merkezini Eskişehir’de açtı. Özdilek Eskişehir Alışveriş Merkezi'nin açılışı nedeniyle düzenlene törene, firma yetkililerinin yanı sıra, milletvekilleri ve yerel yöneticileri katıldı. Tepebaşı Belediyesi karşısında, 45 bin metre karelik alana inşa edilen ve 600 kişinin istihdam edileceği alışveriş merkezi bünyesinde; işyerleri, hipermarket, kafe, restoran ve sinema salonları bulunuyor. 622 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunan alışveriş merkezini yılda 5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

“116 Metrekare Satış Alanında Hizmet Veriyoruz”

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, törende yaptığı konuşmada; 1971 yılında 2 dokuma tezgahı, 5 personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle Bursa'dan yola çıktıklarını söyledi. Özdilek, 2012 yılı itibariyle, yıllık 10 bin ton havlu, günlük 40 ton pamuk ipliği üretim kapasitesi ve alışveriş merkezleri ile Türk tekstil ve perakende sektöründe hizmet ettiklerini kaydetti. Özdilek; “1983 yılında Bursa Alışveriş Merkezi ile perakende sektörüne girdiklerini belirterek, bugün Bursa, Bursa Geçit, Yalova, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Antalya ve son olarak da Eskişehir olmak üzere 8 alışveriş merkezi, 4 hipermarket, 29 ev tekstili mağazası ile toplam 116 bin metrekare satış alanında hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

2011 yılının kendileri açısından nasıl geçtiği hakkında ipuçları veren Hüseyin Özdilek; “2011 yılı ciro büyüklüğünü 700 milyon TL olarak belirledik. İki yıl içinde alışveriş merkezi ve otelcilik sektörüne yapılacak yatırımlarla 5.500 olan çalışan sayısının 7.500'e çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi.

2003 yılında İzmir'de 5 yıldızlı, 219 odalı Crowne Plaza Oteli ile turizm sektörüne girdiklerini belirten Özdilek, bugün 5 bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin marka değeri en yüksek ilk 100 firması arasında yer aldıklarını söyledi.  Hüseyin Özdilek; 2012 yılında da alışveriş merkezi, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesini sürdürecek olan Özdilek’in, 240 milyon dolar ayırdığı, İstanbul Levent'teki alışveriş merkezi, otel ve residence yatırımını 2013'te bitireceğini açıkladı.

Özdilek Markası Artık Avrupa’da

Özdilek Grubu’nun sadece Türkiye’de değil yurtdışında da büyümesini sürdürdüğüne dikkati çeken Hüseyin Özdilek sözlerini şöyle sürdürdü; “Eylül 2011’de Avrupa’daki ilk mağazamızı Londra’da Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi’nde açtık. Şubat 2012’de Berlin’de iki ev tekstili mağazası daha açmayı planlıyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.