Modanın Genç Dahisi

Moda dünyası genç ve başarılı bir tasarımcıyla daha tanıştı

  30 Haziran 2015 09:09 Salı
Modanın Genç Dahisi

Baharın yaklaşması ile beraber, yeni sezonun gelinlik modelleri ve tasarımları görücüye çıkmaya başladı. Bu tasarımlar arasında en dikkat çekici olan ise 500-600 derece sıcaklıkta eriterek, dikiş makinesi kullanmadan tamamen elinde dikerek oluşturduğu gelinlik kumaşlarla gerçekleştirdiği tasarımları ile Tulin Gülhan. Geçtiğimiz yıl, İzmir Gelinlik Fuarı kapsamında düzenlenen gelinlik tasarım yarışmasını kazanan Gülhan, yarışmanın ödülü olarak Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarında kendi adına düzenlenen ilk defilesini gerçekleştirme imkanına kavuştu.

Her Şey Çok Hızlı Gelişti

Henüz 23 yaşında kendi tasarımı olan giysilerle bir defileye imza atmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Tülin Gülhan, "Yarışmanın ardından önümdeki kapılar birden açıldı. Her şey çok hızlı gelişti. Bunu ben de beklemiyordum" dedi. 2014 yılındaki yarışma için tasarladığı gelinlikte 500-600 derecede kumaşları eriterek değişik bir tasarım yaptığını vurgulayan Gülhan, "Benim işim daha çok dokuyla ilgili. Daha ilginç neler keşfedebilirim diye bir arayış içindeyim. Geçtiğimiz yılki yarışmada bu teknikle yaptığım gelinlik çok ilgi çekti ve birincilik ödülü aldım. Yarışmayı kazandığım açıklandığında çok mutlu oldu. İnanamadım, kendimi rüyada gibi hissettim” dedi.

Yaptığı tasarımların özellikle Avrupa’da büyük ilgi gördüğünü belirten Gülhan, artık gelin adaylarının klasik tasarımlar yerine yenilikçi modellerlere yöneldiğini aktararak “Gelinliklerin yaka, kol, beden veya etek kısmını hareketlendiren 3 boyutlu çiçekler, tül ve dantel aplikelerle bezenmiş truvakar kollar ve ışıltılı detaylarla tasarımlarımı süslüyorum. Bunun dışında yenilikçi bir bakış açısı ile balık modeli gelinliklerde kullanılan straplezin göğüs kısmında “M” modelini kullanıyorum, böylece gelinliğe hem daha şık hem de daha modern bir hava kazandırıyorum” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.