Moda Dünyasının Zirvesindeki Türk: Erdem Moralıoğlu

Moda dünyasında yeni nesil güçlü tasarımcılar arasında yerini alan Erdem Moralıoğlu, Michele Obama, Ashley Olsen, Claudia Schiffer gibi ünlüleri giydiriyor

  13 Ocak 2015 09:17 Salı
Moda Dünyasının Zirvesindeki Türk: Erdem Moralıoğlu

Moda dünyasının uluslararası arenada parlayan tasarımcısı Erdem Moralıoğlu, 1978 yılında İngiliz bir anne ve Türk bir babanın oğlu olarak Montreal’de doğdu. Moralıoğlu lisans eğitimini Ryerson Üniversitesi’nde moda üzerine tamamladı. 2000 yılında Londra’da Royal College of Art’ta moda üzerine eğitim gördü. New York’ta Diane von Furstenberg ile çalışan ve 2005’te Londra’da ‘Erdem’ adıyla kendi markasını hayata geçiren Moralıoğlu, ünlü İngiliz tasarımcılar Nichoas Kirkwood ve Christopher Kane gibi isimleri geride bırakarak İngiliz Moda Konseyi ve Vogue tarafından verilen moda fonunun sahibi oldu.

Tasarımları ile dünya çapında katıldığı moda showlarında kendini ispatlayan Moralıoğlu, hızla yol aldığı moda dünyasında Keira Knightley, Sarah Brown, Ashley Olsen, Claudia Schiffer ve Michele Obama’yı giydirdiği tasarımları Los Angeles, Londra, New York ve Riyad'taki butiklerde modaseverlerle buluşuyor. Londra Moda haftasında  hakkında en çok konuşulan isimlerin başında gelen Moralıoğlu’nun 2015 koleksiyonu moda eleştirmenleri tarafından bugüne kadar ki en başarılı koleksiyonu olarak nitelendirildi. Erdem markası yıllardır oturtmaya çalıştığı karanlık ve güzellik kavramının bu koleksiyonda ilk defa dengeli bir şekilde sunulduğunu söyleyen eleştirmenler, koleksiyonda ilk göze çarpan detayların tüy ve dantel olduğunu belirtti.

Türkiye’deki Adresi Vakko

Moralıoğlu, koleksiyonlarında daha çok romantik tasarımlara yer verdiğini söyleyerek, zıtlıklardan daha çok etkilendiğini ve zıtlıkları kullanarak daha yaratıcı tasarımlar ortaya çıkardığını ifade etti. Tasarımlarında maceraperest kadınları konu aldığını zaman zaman da yaşam mücadelesi veren her şeyden uzak kadınlardan da etkilenebildiğini söyleyen Moralıoğlu, bakış açısını ve düşünce gücünün sınırlarını zorlamayı sevdiğinin altını çizdi.  “Tasarımlarımda çiçekleri desenleri de görmek mümkün, düz renklerdeki asi tasarımları da izlemek mümkün” diyerek sözlerine devam eden Moralıoğlu, koleksiyonunun 27 ayrı ülkede ve Türkiye’de de Vakko tarafından satışa sunulduğunu söyledi.

“Topkapı Sarayı ve Londra Saat Kulesi İlham Kaynağı”

Tasarımlarında farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Moralıoğlu, tasarım hayatına başlamadan önceki döneme dayanan kültür etkileşimleri, paylaşım ve üretim değerlendirmelerinin tasarım hayatına başladığında bir adım öne geçirdiğini ifade etti. “Hayatımdaki kültürel çeşitlilik sayesinde farklı kültürlerin kütlelerine hitap edebilmek, şahsım adına moda dünyasında kalıcı bir iz bırakabilmek açısından önemli bir yeterlilik” diyen Moralıoğlu, bu yapısı ile İstanbul’u farklı kültürlerin birleştiği ve beraberce yaşatılabildiği bir dünya şehri olarak gördüğünü belirterek Topkapı Sarayı ve Londra Saat Kulesi’nin kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.