Moda Değişir, Style Color Çözüm Sunar

Kurumsal ve bireysel imaj ve stil danışmanlığı hizmetleri sunan Style Color, Almanya merkezli TYP Akademie’nin lisansı ile İzmir’den sonra İstanbul’da da çalışmalarına başladı.

  15 Nisan 2012 19:14 Pazar
Moda Değişir, Style Color Çözüm Sunar

Kimliğimizin bir parçası olarak kabul ettiğimiz, ancak moda endüstrisinin de etkisiyle şekillenen stilimiz sürekli bir değişim, dönüşüm gösteriyor. Hızlanan modanın da etkisiyle gerek bireysel gerekse kurumsal bağlamda imaj ve stil konuları toplam kalitenin bir parçası olarak önem kazanıyor. İmaj, renk ve stil konusunda danışmanlık hizmeti veren Style Color, geçen yıl açtığı İzmir ofisiyle girdiği Türkiye pazarında yeni İstanbul ofisiyle hizmet ağını genişletti. Margrit Hunsmann ve Barbara Linde tarafından kurulan Style Color’ın Istanbul ofisinde, İmaj Danışmanı Margrit Hunsmann, firma yöneticisi Mark Hunsmann ve Stil Danışmanı Seda Karakurt’la gerçekleştirdiğimiz sohbette, Türk insanının renk ve stil profili hakkında detaylı ipuçları elde ettik.

İmaj, renk ve stil danışmanlığının Amerika’da 1960’lı yıllardan itibaren çok geliştiğini belirten Hunsmann, TYP Akademie’nin kurucularının ise bu alanda 80’li yıllardın sonundan itibaren hizmet vermeye başladığını dile getirdi. TYP Akademie’den hizmet desteği alan önemli markalar arasında Bosh, Siemens, Mercedes, Allianz’in bulunduğunu hatırlatan Hunsmann, şirket imajını oluştururken hem çalışanların hem de şirketin imajını göz önüne aldıklarını belirtti. “Ama, her zaman şirketin vizyonuyla imajını birleştirmek bizim için önemli. Günümüzde imaj daha da önemli hale geldi” diye Hunsmann, imajın sadece dış görünüş olmadığını, içsel bir dönüşüm ve buna göre yapılanma olduğunun altını çizdi.

Türkler’in Moda Anlayışı Gelişti

Style Color Türkiye’nin 2011’in Şubat ayında, Alman TYP Akademi’nin lisansı ile Türk Alman ortaklığında kurulduğunu söyleyen Margrit Hunsmann, Style Color Danışmanlık ve Style Color Akademi olarak iki ana bölümde hizmet verdiklerini belirtti. Hunsmann; “Danışmanlık hizmetlerinde daha çok bireysel imaj danışmanlığı veriyoruz. Renk, stil ve imaj danışmanlığını kurumsal olarak da verebiliyoruz. Style Color Akademi de ise stil danışmanı, imaj danışmanı olmak isteyen kişiler için İzmir ve İstanbul’da eğitim veriyoruz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğine dikkati çeken Hunsman, Türkiye’nin yüksek potansiyeli sahip bir ülke olduğunu söyledi. Hunsman sözlerine şöyle devam etti; “10 yıldan beri Türkiye’deyiz ve burayı çok seviyoruz.  Özellikle moda alanında daha fazla bir gelişim var.  Önceden sadece Avrupa ülkelerinde ve gelişmiş ülkelerde bulabileceğiniz her şeyi artık Türkiye’de de bulabiliyorsunuz.  Geçmişe nazaran giyim üzerine çok daha fazla para harcanıyor. Ama karşımızda bu kadar çok giyim seçenekleri varken asıl önemli olan kendine neyin yakıştığını bulmaktır.” Coco Chanel’in  ‘moda geçicidir, kalıcı olan stildir’ sözünü hatırlatan Hunsmann; “Renkler ve trendler her zaman değişiklik gösterebilir. Biz kişiye modayı da takip ederek neleri giyebilir buna karar vermesi için çalışıyoruz ama aynı zamanda hiç modası geçmeyen kıyafetleri de göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Hazırgiyim Üreticilerine Hizmet Veriyoruz

Türk insanının renk tercihi hakkında bilgi veren Hunsmann, bölgesel özelliklere göre renk ve motif kullanımının değiştiğini vurguladı. “Her bölge kendine ait güzellikleri tercihlerine yansıtıyor” diyen Hunsmann, Türk kadınlarının güzel görünmeyi sevdikleri için cesur kıyafetleri tercih ettiğini de savundu. Hunsmann; “Türk kadınları Almanya’ya kıyasla daha çok renk kullanıyor. Bu tercihler tabi modaya bağlı olarak değişebiliyor ayrıca kişiler kendi üzerlerinde yeni renkler keşfediyorlar. Tam da bu noktada, Stlye Color olarak bizler, kişilerin kendilerine en uygun renkleri seçmenine yardımcı oluyoruz” dedi. Kişilerin günlük yaşamından daha çok, meslek yaşamında neyi ne zaman giyeceği konusunda yardımcı olduklarını vurgulayan Hunsmann, kişiliği en uygun renklerin bulunmasının önemli olduğunu belirtti. Style Color’da renk ve stil olarak iki farklı bireysel danışmanlık hizmeti sunduklarının altını çizen Hunsmann, renk danışmanlığının 2 saatlik bir süreyi kapsadığını, stil danışmanlığının ise 3 saatlik bir süreye sahip olduğunu dile getirdi.

Tekstil, hazırgiyim ve moda sektörlerine dönük çözümleri hakkında bilgi veren Hunsmann; “Kurumlara özel eğitimler hazırlıyoruz. Özellikle hazırgiyim alanında çalışan kişiler, hazırladıkları koleksiyonları nasıl bir araya getirecekleri konusunda yardımcı oluyoruz.  Stlye Color moda endüstrisinde daha çok çeşitlilik gösteriyor” diye konuştu. Türkiye’de tasarımın geliştiğini vurgulayan Hunsmann, tekstil firmalarının tasarım bölümünde çalışanlara müşterinin bakış açısıyla bakmayı öğrettiklerini kaydetti.  Hunsmann; “Örneğin, spor kıyafet üreten bir firmanın bu üretimi her vücut şekline uymayabiliyor. Bu noktada Stlye Color, firmanın bu stili yaratmasına yardımcı oluyor. Kurumsal anlamda ise, yöneticilere, satış asistanlarına, satış pazarlama alanında çalışanlara eğitim veriyoruz. Çünkü bu alanlardaki kişilerin nasıl göründüğü, nasıl davrandığı ve sözsüz iletişim olarak beden dilini nasıl kullandığı çok önemli” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.