Mimaki, ‘Hız’ Sınırını Aştı

Mimaki, TX500-1800DS ile tekstil sektöründeki baskı makinalarında hız kavramını yeniden tanımlıyor.

  15 Mayıs 2012 21:58 Salı
Mimaki, ‘Hız’ Sınırını Aştı

Grafik, endüstriyel çalışmalar ve tekstil sektörleri için geniş formatlı inkjet yazıcılar, kesme makinelerinin güçlü üreticisi Mimaki, yeni teknolojilerle büyümeye devam ediyor. Piyasadaki çok çeşitli aplikasyonların ihtiyaçlarını karşılayan Mimaki, ileri dijital baskı çözümleri sunma kabiliyetini her geçen gün geliştiriyor.

Küresel piyasanın önde gelen geniş formatlı inkjet printer üreticisi Mimaki Engineering Co. Ltd, önceden işlenmiş polyester kumaşlar üzerine, saatte 150 metrekare baskı kabiliyetine sahip Mimaki TX500-1800DS’yle doğrudan tekstil üzerine baskı yapan makinelerine bir yenisini daha ekledi. Bu yazıcı, Mimaki’nin yeni Sb300 sublimasyon boyasıyla birlikte, transfer baskı kağıtlarını kullanma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Makine aynı zamanda, tekstil hazır giyim ve bayrak piyasalarına geliştirilmiş özellik ve üretkenlik imkanı sunuyor. Mimaki TX500-1800DS yazıcının Haziran 2012’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Geçen ay piyasaya sunulan TS500-1800SB sublimasyon baskı makinesi, transfer kağıdına saatte 150 metrekare baskı yapma kabiliyetiyle alanında dünyanın en hızlı ürünü olarak öne çıkıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mimaki Europe Pazarlama Müdürü Mike Horsten, ürünlerinin dünyanın en hızlı baskı yapan makinesi olduğunu iddia etti. Horsten sözlerini şöyle sürdürdü; “TX500-1800DS’nin üretimi sayesinde, önceden işlenmiş polyester kumaşları kullanan tekstil, hazır giyim ve bayrak üreticileri, aradaki transfer kağıdı aşamasına gerek kalmadan aynı hızda doğrudan kumaşa baskı yapabilecek ve bu aşamada kaliteden ödün vermeleri gerekmeyecek. İster transfer kağıdına, ister doğrudan tekstile baskı yapılsın, yeni sublimasyon boyamız parlak renkler sunuyor. İntüitif RasterLink 6 RIP programımızı kullanan operatörler, totalde renk bütünlüğünü sağlamak için özel renkleri belirli Pantone renklerine kolaylıkla dönüştürebilir ve altı renge kadar baskı yapabilirler.”

TX500-1800DS, tekstil hazır giyim ve bayrak üreticilerinin üretimlerini kolaylaştıracak birçok özelliğe sahip bulunuyor. Yüksek hız modunda saatte 150metrekare hızla direkt kumaşa baskı yapabilen TX500-1800DS, dört renk modunda geleneksel modellere oranla yüzde 150 daha hızlı olan yeni geliştirilmiş baskı kafaları kullanılmış. Bu sayede maksimum hıza ulaşan yazıcının, kademeli altı yazıcı kafası bulunuyor. Yazıcıda yer alan gömme ısıtıcı basılı kumaşın kuruma süresini hızlandırır. Bu şekilde, üretim sürecinde boyanın bulaşması önlenir ve aşırı boya bulaşmasının neden olduğu, yeniden işlem yapma gereksinimini ortadan kaldırıldığı için, genel kalite ve üretkenlik seviyesi de artıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.