Migiboy’dan İstihdam Hamlesi

Migiboy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, yeni açılacak tesisleriyle birlikte istihdam sayısını 2 binin üzerine taşıyacaklarını belirtti.

  29 Ekim 2018 01:00 Pazartesi
Migiboy’dan İstihdam Hamlesi

Her türlü örme ve dokuma kumaş üretimi gerçekleştirip, iç ve dış pazara ihracat yapan ve 750’ nin üzerinde istihdam sağlayan firma, yeni tesislerinin faaliyete geçmesiyle birlikte 2 bin kişiye kazanç kapısı sağlamayı hedefliyor.  Migiboy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, hem tekstil sektörü hem de kendi şirketi adına gelecekten ümitli olduğunu ifade ederken, “Yeni fabrikalarımızın faaliyete geçmesiyle birlikte çalışan sayımızı 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Aile şirketi hedef büyüttü

Çorlu, Kahramanmaraş ve Kırklareli illerinde fabrikaları bulunan Migiboy Tekstil yaklaşık 50 yıl önce Elazığlı Canpolat Ailesi tarafından faaliyete geçirildi. Aile ilk üretim tesisini 1997 yılında kurdu. İlk fabrikayı da Çorlu’da açtı.  Ürettiği ipliğin yüzde 95’ ini iç piyasaya satan Migiboy, kumaşının yüzde 20’ sini ise ihraç ediyor. İplik, örme kumaş ve boya-baskı alanlarında faaliyet gösteren firma Açacakları yeni fabrikalarla Türkiye’nin bugüne kadar ithal etmek zorunda kaldığı tüm tekstil hammaddelerini üreteceklerini belirtti. Yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte şirket cirosunun üç kat artacağı ifade edildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.