Maya Tekstil Hedef Büyüttü

Firma PENELOPE ve OTHELLO markalarıyla katıldığı EVTEKS fuarında yoğun ilgi gördü.

  16 Haziran 2012 01:01 Cumartesi
Maya Tekstil Hedef Büyüttü

Kaz tüyü ev tekstil ürünlerini kapsayan Penelope, Othello ve Elite markalarının sahibi Maya Tekstil, ev tekstilleri alanındaki başarısını bir adım ileriye taşıyor. 2003 yılında kurulan firma, yastık, yorgan, uyku pedi ve alez gibi uyku aksesuar üretimi ile yola çıktı. Kaz tüyü, silikonize boncuk elyaf, vatka, visko, PU sünger ve lateks dolgu içeren ileri teknoloji ürünlerini Penelope, Othello, Maya Elite ve Dorme markaları ile müşterilerine sunan firma, İstanbul Sancaktape’de her gün 3 bin yastık ve 200 yorgan kapasitesine sahip tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Adapazarı’nda 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni ve modern bir tesis yatırımı gerçekleştiren firma, yurtdışı pazarında da güçlü bir yapılanmaya sahip. 2006 yılında İtalyan ortağı ile birlikte, Mayaco isimli yan kuruluşu oluşturan Maya Tekstil, aynı zamanda AvrupaTüy Birliği (EDFA) üyesi.

16-20 Mayıs tarihleri arasında EVTEKS fuarına katılan ve ziyaretçilere Penelope ve Othello markalı koleksiyonları sunan firma, fuar boyunca hem profesyonel alıcıların hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı. Firmanın çalışmaları hakkında Maya Tekstil Pazarlama Müdürü Ayşegül Yücel’den bilgi aldık.

Fuar boyunca bekledikleri ilgiyi gördüklerini ve etkinlikten memnun kaldıklarını söyleyen Yücel, yurtiçinden olduğu kadar yurtdışı pazarlardan da ziyaretçilerin gelmesinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Yücel; “Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa pazarından ziyaretçilerimiz var. Bayilerimizin olduğu ülkelerden gelenler de var. Fuar yeni iş bağlantıları bağlamında çok yoğun bir şekilde geçti. Fuarın ilk 3 günü yurtdışı ağırlıklı olarak şekillenirken, son 2 gününde yurt içi pazardan gelen bayilerimizle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. EVTEKS’te, AR-GE departmanımızın geliştirdiği bütün ürünlerimizin lansmanını yapmaya özen gösterdik.”

Kaz Tüyü Pazarının Hakimiyiz

2012 yılına dönük ihracat hedeflerinin tutacağını söyleyen Ayşegül Yücel, EVTEKS fuarında gördükleri ilginin de bu beklentiyi sağlamlaştırdığını dile getirdi. Kendi segmentinde Maya Tekstil’in lider konumda bulunduğunun altını çizen Yücel; “Maya Tekstil sadece mevcut ürünleriyle değil, yenilikçi ürünler için AR-GE çalışmalarıyla da sektörde farklı bir yere sahip. Türkiye’ye gelen kaz tüyünün yüzde 80’lık kısmını Maya Tekstil işliyor. Dolayısıyla daha çok inovatif ürünler yapıyoruz. Ürün gamımız sürekli genişliyor” dedi.

Maya Tekstil’in çalışmalarına yurtiçi pazarla başladığını, daha sonra ihracata yöneldiğini hatırlatan Ayşegül Yücel, kaz tüyünün tüm dünyada bilinen ve tercih edilen seçkin bir ürün olduğunu belirtti. Yücel, Türkiye’de ise pamuk ve yün gibi geleneksel elyafların öne çıktığını ancak Maya Tekstil ile birlikte kaz tüyüne olan talebin artmaya başladığını dile getirdi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü; “Kaz tüyü konusunda çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Üretimden satışa kadar her noktayı ince eleyip sık dokuduk. Geliştirdiğimiz ürünlerin satış danışmanlarımız tarafından müşterilerimize iyi anlatılması için onları eğitime tabi tuttuk. Tüm bunların sonucunda Türkiye pazarında kaz tüyünün lider markası olduk.  Her sene ciromuzda elde ettiğimiz artış aynı zamanda kaz tüyü pazarının da büyüdüğünün göstergesi”.

Yatırımlar Bizi Güçlü Kılıyor

Maya Tekstil’in her sene, istikrarlı bir şekilde büyüme sergilediğinin altını çizen Ayşegül Yücel, sadece ciro bazında bir büyüme istemediklerini, altyapı anlamında da sürekli büyüdüklerine işaret etti. İstanbul Sancaktepe’de bulunan tesislerinde üretimlerinin sürdüğünü açıklayan Yücel, Adapazarı’na Akyazı beldesine yeni ve modern bir fabrika binasının yapıldığını dile getirdi. Yücel yatırımlar konusunda şunları söyledi; “Akyazı’da deneme üretimlere başladık ve gayet başarılı sonuçlar elde ettik. Orada sadece yastık ve yorgan değil, mobilya için kaz tüyü dolumlar, kaz tüyü malzemeler, minder ve yastık dolumları da yapacağız. Orası Maya Tekstil olarak mobilya segmentine de girdiğimiz bir merkeze dönüşecek. Ayrıca hazırgiyime dönük olarak kaz tüyü mont projemiz var. Ülkemize gelen kaz tüyünün yüzde 80’ini biz getiriyoruz. Dolayısıyla bunların işlenerek monta dönüştürülmesi işine girmiş olacağız. Bunu kendi markamızla yapacağız. Yeni fabrika ve yatırımlarımız bizim sağlam olan altyapımızı daha da güçlendirerek, daha fazla sektörel esneklik kazanmamızı sağlıyor.”

Ayşegül Yücel, küresel pazardaki rekabet koşullarına da değinerek, Çin ve Hindistan ile rekabet gibi bir durumlarının olmadığını, Avrupa pazarlarındaki bilinçli tüketicilerin hijyen ve kalite talebi doğrultusunda kendilerinin ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye’de 300 Noktada Penelope Satılıyor

Penelope markasının Türkiye’de 75 bayii sayısına ulaşarak, perakende sürecinde önemli bir kurumsallaşma aşamasına geldiğini ifade eden Ayşegül Yücel, bu 75 bayinin yanı sıra çeşitli çeyiz ve halı mağazaları ile birlikte satış noktasının 300’ü bulduğunu açıkladı. 2012 yılında direkt bayi sayılarını 75’ten 120-150 sayısına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Yücel, diğer satış noktalarında ise bir artış öngörmediklerini, tüm enerjilerini kendi dekorasyonları ile oluşturacakları corner’lara (mağazalara) ayırdıklarını belirtti. Yücel; “Satış ve pazarlamada tüm süreci denetleyebildiğiniz için corner’lar size avantaj sağlıyor. Ürün tedariğinden ürünün teslimine kadar herşey markanın sorumluluğunda ve bilgisinde gerçekleşiyor. Bu nedenle Penelope kendi markasını taşıyan mağazalarda büyümesini sürdürecek.” diye konuştu.

Penelope markasının EVTEKS fuarına 3 ürün gamıyla katıldığını açıklayan Yücel, devetüyü yorganın özellikle Rusya’dan gelen talep doğrultusunda geliştirildiğini söyledi. Yüzde yüz doğal deve yününden imal edilen bu yorganın dış yüzeyinin ise tamamen pamuktan yapıldığını belirten Yücel; “Bu yorgan hem ilkbaharda hem de kış soğuklarında kullanıma uygun. Devetüyünün klimatik özelliği yorganı farklı kılıyor. Deve tüyünü ham olarak yurtdışından alıyoruz, Adapazarı’ndaki fabrikamızda kendimiz işliyoruz” dedi.

Maya Tekstil’in Penelope markasının fuarda tanıttığı diğer bir ürünün ise ilk defa yaptıkları pamuk yorgan olduğunu ifade eden Ayşegül Yücel, geleneksel yorgan kültüründen ilham aldığını söyledi. Vücudu saran bu ürünün, tencel kumaşla imal edildiğini açıklayan Yücel, yatak konforunda gelenekselliği arayan müşterileri için pamuk ve tenceli birleştirdiklerini belirtti. Yücel, hava alabilen, serin tutan bu ürünün özellikle Arap pazarından yoğun talep gördüğünü dile getirdi. Penelope markasının fuarda tanıttığı son ürünün ise Dornia yorgan olduğunu açıklayan Yücel, çıtçıtlanmış iki ayrı yorgandan oluşan bu ürünün iklimsel duruma göre sıcak ve serin tutma avantajı sunduğunu belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.