“Levi’s® Curve ID” Yeni Modellerle renkleniyor

Kadın beden şekline dayalı özel bir kalıp sistemiyle geliştirilen Levi’s Curve ID, yeni sezonda farklı versiyonlarla piyasaya sunuluyor.

  16 Mart 2012 17:51 Cuma
“Levi’s® Curve ID” Yeni Modellerle renkleniyor

Dünya çapında 65.000’in üzerinde kadının bedenini ölçerek, Levi’s Curve ID serisini ortaya çıkaran Levi’s, yeni sezonda koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor. Koleksiyonun en dikkat çeken modeli ise, bahara özgü ‘fresh’ renkler buketiyle sunulan yeni “Ankle Skinny.” Levi’s® Curve ID’ler bu sezon, bilekte biten yeni “Ankle Skinny” modelinin yanı sıra Classic Rise (yüksek bel) ve Modern Rise (düşük bel) gibi yepyeni seçeneklere sahip.

 

Levi Strauss & Co. tarafından yaptırılan küresel bir araştırmaya göre, jean pantolonlar kadınların alışveriş yaparken en çok zorlandığı üçüncü giyim ürünü.  Bu araştırma sonucuna görek, üretilen Levi’s® Curve ID, standart kadın beden ölçüsü yerine, beden şekline odaklanan eşsiz ve özel bir kalıp sistemi kullanıyor. Levi’s® Curve ID koleksiyonunda Slight Curve (Zarif Kıvrımlar), Demi Curve (Doğal Kıvrımlar) ve Bold Curve (Çarpıcı Kıvrımlar) adını taşıyan üç farklı kalıp bulunuyor.

 

Slight Curve(Zarif Kıvrımlar), bele, basene ve baldırlara tam oturarak kıvrımları güzelleştiriyor. Ürün, kalçalara sık oturarak, beli sıkmıyor. Vücudun tüm kıvrımlarını saran Demi Curve (Doğal Kıvrımlar) özellikle bel kısmında mükemmel bir görünüm yaratıyor. Yine kıvrımlara odaklanan Bold Curve (Çarpıcı Kıvrımlar) ürünü ise, beli tam anlamıyla kavrayarak boşluk bırakmıyor. Giyerken yukarıya çekme ihtiyacını ortadan kaldıran ürün, üst giyimde pantolondan kaynaklanacak boşluk endişesini ortadan kaldırıyor.

 

‘WATER - LESS’ teknolojisi ile Su Kaybı Aza İndiriliyor

Yeni modellerinde yıkama ve su israfı konusuna önem veren Levi’s, terbiye aşamasındaki su kaybını önlemeye yönelik önemli adımlar attı. Bir jean pantolon üretmek için “terbiye” aşamasında ortalama olarak 45 litre su kullanılıyor. Levi’s®’ın ‘WATER-LESS’ koleksiyonu ise su kullanımını ortalama %20 oranında azaltıyor. Hatta aynı koleksiyondaki bazı yeni yıkamalarda bu oran %88’e ulaşıyor.

 

Üretimin son aşaması olan terbiye aşamasında tipik olarak yapılan işlem, jean pantolonların büyük makinelerde yıkanması ve sonra da kurutulması olarak tanımlanıyor. Bu, ürüne eşsiz bir görünüm ve kumaşa dokunduğunuzda farklı bir his verir. Geleneksel üretimde bir jean pantolon, yaklaşık 45 litre su kullanarak, 3- 10 kez yıkanır. ‘WATER-LES’ üretimde ise bu işlemler birleştirilir ve tek bir terbiye işlemi gerçekleştirilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.