Lectra’dan Tasarım Sürecini Hızlandıran Uygulamalar

Lectra, moda ve hazır giyim endüstrisinin kullanımına sunduğu Lectra Connected Design ve Lectra Connected Development yazılımları ile tasarım sürecine önemli katkılar sunuyor.

  09 Nisan 2018 01:00 Pazartesi
Lectra’dan Tasarım Sürecini Hızlandıran Uygulamalar

Kumaş, teknik tekstil ve deri gibi malzemeler kullanan şirketler için teknolojik bir partner olan Lectra, moda ve hazır giyim firmalarının tasarım ve ürün geliştirme ekipleri için özel olarak geliştirilen çözümler sunuyor.

E-ticaretin yükselişiyle birlikte tüketicilerin, tek bir tıklamayla kapılarına teslim edilen kişiselleştirilmiş yenilikçi moda ürünleri olan talepleri arttı. Moda ve hazır giyim şirketleri ise tüketici taleplerine ayak uydurmak ve kaliteden ödün vermeden tasarım geliştirmeyi hızlandırmanın yeni yollarını arıyorlar. Bu süreç tasarım ekiplerinin yeni koleksiyonlar sunabilmek için her zamankinden daha hızlı çalışması anlamına geliyor. Moda endüstrisinin hızlı tüketim yanı göz önüne alındığında, tasarım sürecindeki bilgi paylaşımı oldukça önemli bir hal alıyor.

Tasarımcıların İş Süreçleri Daha Pratik Hale Geliyor

Lectra, moda ve hazır giyim endüstrisi tasarımcılarının bu sorunlarına cevap verecek iki yeni çözüm üretti. Lectra Connected Design ve Lectra Connected Development, tüm tasarım ve ürün geliştirme aşamalarında kullanılan uygulamaları birleştirerek, tasarımcıların iş süreçlerini kolaylaştırıyor.

Lectra Connected Design, tasarım ekibine bağlı bir ortam sunarak, tekstil ve moda tasarımcıları, grafik tasarımcılar, teknik tasarımcılar ve yöneticiler arasındaki işbirliğini kolaylaştırıyor. Ekip üyeleri, Lectra Kaledo® tasarım yazılımı ve Adobe® Creative Cloud aracılığıyla platforma erişebiliyor, inceleme koleksiyonlarını paylaşabiliyor ve özel mobil uygulamalarla tasarımlar için ilham edinebiliyorlar. Bu çözüm, kullanıcılara, ciddi zaman kısıtlamaları altında yaratıcı tasarımlar üretmek ve tüm tasarım sürecini izlemek için önemli bir katkı sunuyor.

Lectra Connected Development ise modelistler, teknik tasarım ekipleri, maliyet uzmanları ve yöneticileri veri yoluyla birbirine bağlıyor. Ekip üyelerinin Lectra Modaris® 2D ve 3D desen çizim yazılımı ve Lectra Diamino® Fashion markalaşma yazılımı üzerinden bağlantı kurmasını sağlıyor. İş süreçlerinin ve gerçek zamanlı iletişimin otomasyonu, ürün geliştirme ekiplerinin hatalardan kaçınmasına, doğru ürün kalitesini ve uyumluluğu sağlamasına olanak tanıyor.

Yazılımların sağladığı avantajlar ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Lectra, Pazarlama ve İletişim Direktörü Celine Choussy Bedouet, “Günümüz moda endüstrisi profesyonellerinin, son teslim tarihlerine sadık kalabilmek için iyi performans göstermesi gerektiğini ve bunun için donanımlı ve rahat hissetmeleri gerektiğini biliyoruz. Sesli veri yönetimi aracılığıyla onlara kolay bir şekilde işbirliği yapmanın yollarını sunarak, her iki yazılımın da tasarım ve ürün geliştirme ekiplerinin tasarladıkları ve geliştirdikleri ürünlerde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde çalışmasına yardımcı olacağından eminiz. Böylelikle, şirketlerinin başarısı için en önemli potansiyele sahip olabilecekler.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.