KuZu Kuşadası’nda ‘Deri AVM’ Açacak

50 yıllık geçmişiyle deri ve kürk sektöründe moda markasına dönüşen KuZu, turistlerden gördüğü yoğun ilgiyle mağazalaşma çalışmalarını hızlandırdı.

  16 Mart 2012 17:40 Cuma
KuZu Kuşadası’nda ‘Deri AVM’ Açacak

Deri ve kürk sektöründe 50 yıldan uzun bir süreyi geride bırakan KuZu, alanında küresel çapta önemli bir moda markası olma yolunda ilerliyor. Marka, özellikle Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle mağaza sayısını arttırmaya dönük yatırımlara yöneldi. İstanbul’daki ofis ve mağazalarında turistlerden yoğun ilgi ve talep gören Kuzu, Kuşadası’nda curise (uzun deniz seyahati) turizmini hedef alarak, bu bölgede bir mağaza açacak. Firma tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 80’den fazlasının ciddi alışveriş rakamlarına ulaştığı belirtilerek, bu durumun firmanın yatırım stratejisini belirlediğini kaydedildi.

Firma tarafından, Eylül 2012 tarihinde dünyanın en önemli curise gemilerinin uğradığı limanlardan Kuşadası’nda açılması hedeflenen ‘Deri AVM’ 5 bin metrekare alana kurulacak. KuZu’nun 2011 yılı içindeki en büyük yatırım hareketi olan Deri AVM, Kuşadası’na 5 milyon Dolarlık bir bütçe ile gerçekleştirilecek. Tamamen Kuşadası ve yakın bölgeye gelen turistlere dönük olarak gerçekleştirecek olan bu AVM içeresinde en az 2 defile salonunun yer alacağı belirtildi. İstihdam anlamında da bölgeye 250 kişilik katkı sağlayacak olan yatırım, firmanın AR-GE çalışmalarını olumlu etkileyecek.

Dünya çapında başta Rusya, Fransa, Amerika ve Kanada olmak üzere 50’yi aşkın merkezde 400’ün üzerinde satış noktasına sahip olan KuZu, 2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de ciddi bir mağazalaşma stratejisi uyguluyor. Firma, Türkiye’de bir ilke gerçekleştirerek, küresel ısınmaya ayak uyduran 175gr’lık deri ceketleriyle moda dünyasında yankı uyandırmıştı. Firma, İstanbul Zeytinburnu’nda 6 bin metrekarelik ana binasında hem yeni sezon ürünlerini üretiyor hem de AR-GE çalışmalarını yürütüyor. KuZu’nun ilk konsept mağazası da, İstanbul’un tarihi yarımadasındaki Tayyare evlerinde bulunuyor.

KuZu markasının sektörel yolculuğuna 1960’larda başladığını hatırlatan KuZu Deri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz, deriyi sürekli daha lükse dönüştürebilecek, daha giyilebilir ve daha albenili bir hale dönüştürecek atılımlarla bugünlere geldiklerinin altını çizdi. Fason üretimden markalaşma sürecine geçerken Avrupalı birçok markaya ürün tedariği sağladıklarını dile getiren Yılmaz, KuZu markası ile metropol kültürüne bağlı özgün deri trendlerini oluşturduklarını söyledi. İhracat pazarlarında çok güçlü olduklarını açıklayan Yılmaz, küresel pazarda rekabetin Avrupalı üreticilerle değil Asya ile yaşandığını kaydetti. Yılmaz; “Ancak, Asyalı üreticilerin basic üretimine karşın bizler tasarıma sahip koleksiyonlarla bir adım öne geçiyoruz, fark yaratıyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.