Koton Dünya Markası Olacak

Koton’un kurucusu olan Gülden Yılmaz, genç girişimci ve girişimci adaylarına yol göstermek için 4.üncüsü düzenlenen G3 Forum’da açıklamalarda bulundu.

  29 Mayıs 2015 09:30 Cuma
Koton Dünya Markası Olacak

Önde gelen hazır giyim üreticilerinden Koton, Girişimcilik haftasında düzenlenen G3 Forum’unda Türkiye’nin girişimci adayları, öğrenciler ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi. 255'i Türkiye'de, 107'si yurtdışında olmak üzere toplam 362 mağazayla 25 ülkede hizmet veren Koton’un ku­ru­cu­su Gül­den Yıl­maz forum sırasında yaptığı açıklamada; Koton’un ilk kurulduğu yıllarda 10 mağazasının bulunduğunu, bugün ise 380 mağazaya ulaştıklarını söyledi. Bu artışın mağaza açısından 38 kat büyümek demek olduğunu, 2014 cirosunun ise 1 milyar 560 milyon lirayı aşacağını ifade eden Yılmaz, 2000-2014 yılları arasında cirolarının 70 kat büyüdüğünü ifade ederek “Dünyada böylesine bir büyüme yoktur. Varsa da ben bilmiyorum” dedi. Şu anda 24 ülkede var olduklarını söyleyen Yılmaz, 2015’te bu sayının kesinlikle artacağını yurtdışı da olmakla beraber 380 mağazaya ulaşacaklarını ve 6 milyar liraya dayanan bir ciro hedeflediklerini belirtti.

“Dünya Markası Olacağız”

Yılmaz, Koton’un dünyada bir marka olmasını istediğini bunun içinde daha önlerinde çok yol olduğunu ifade etti. Minnie by Koton’un çok iyi gittiğini 100 parçalık koleksiyon yaptıklarını belirten Yılmaz, “Çocuk, genç kız ve yetişkinlere hitap ettik. Çok talep oldu ürünler defalarca yeniden üretildi. Hatta Disney o kadar memnun kaldı ki yeni projeler yapmak istiyor” dedi.  Başka yeniliklerde yapmayı planladıklarını söyleyen Yılmaz, parfüm, oje ve vücut bakım ürünleri yaptıklarını ve bunlara renkli kozmetik ekleyeceklerini belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.