Kamerunlu Tekstil Üreticilerine Türkiye Desteği

Tekstil ürünlerinin neredeyse tamamını ithal eden Kamerun’a; Türkiye, Güney Kore ve İsviçre teknik ve mali destek sağlayacak.

  11 Temmuz 2018 01:00 Çarşamba
Kamerunlu Tekstil Üreticilerine Türkiye Desteği

Tekstilin her alanında, küresel pazarda söz sahibi olan Türkiye, gelişmekte olan ülkelere verdiği destekle de ön plana çıkıyor. Edinilen bilgiye göre, genelde olduğu gibi tekstil sektöründe de üretimi yok denecek kadar az olan Kamerun için Türkiye, Güney Kore ve İsviçre yardım atağına kalktı. Kamerun Mesleki Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bu üç ülke tekstil, giyim ve moda endüstrisi alanlarında, sektörün yapılandırılması için geliştirilen proje kapsamında teknik ve mali destek sağlayacak. Ülke temsilcileri ve Kamerun Mesleki Eğitim Bakanlığı arasında, 27 Haziran 2018 tarihinde konu ile ilgili bir anlaşmanın imzalandığı bildirildi.  Anlaşmada,  Kamerun’da kurulacak bir mühendislik üssünde, tekstil sektöründe a’dan z’ye eğitimler verilmesi planlanıyor. Konu ile ilgili olarak konuşan Kamerun Tekstil, Giyim ve Moda Derneği Başkanı Loga Mahop, ülkenin öz kaynaklarının dönüşümünü hızlandırmak adına çok anlamlı bir proje geliştirildiğini ifade etti. Mahop, “Ürettiğimiz ürünlerle en azından iç piyasaya cevap vermeliyiz. Bu proje, Kamerun’da oluşacak hareketli bir tekstil pazarı için ilk hamle niteliğindedir” açıklamasında bulundu.  Kamerun, ülkedeki tekstil üretiminin yüzde 1’inden dahi azını karşılayabiliyor. Ülkenin tekstil ürünü ihtiyacı, ağırlıklı olarak Uzak Doğu ve Avrupa ülkeleri tarafından karşılanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.