Intertek "Maison Ustaları" Seçildi

Zanaatkârlar, yüksek kaliteli kumaşlar ve el işçiliği konusunda uzman olan Michela Finaurini'nin desteğiyle katı kriterlere göre seçildi.

  09 Eylül 2021 08:56 Perşembe
Intertek 'Maison Ustaları' Seçildi

Zanaatkârlık, nakış ve seramikten haute couture modasına kadar uzun zamandan beri lüksün ayırt edici özelliği olmuştur ve bugün Intertek, zanaatkârlığın değerini ve uzmanlığını pekiştiren seçkin zanaatkarların çalışmalarını ön plana çıkaran yeni bir moda girişimini duyurmaktan mutluluk duyar.

Intertek'in Maison Lüks Mükemmeliyet Merkezi, önde gelen 14  zanaatkârı - "Maison Ustaları"nı seçti ve yeni anlayışlar ve tekniklerden yüzyıllar öncesine dayanan süreçlere kadar en yenilikçi çalışmalarından bazılarını sergileyecek ve lüks zanaâta bilimsel referanslar kazandıracak.

Zanaatkârlar, yüksek kaliteli kumaşlar ve el işçiliği konusunda uzman olan Michela Finaurini'nin desteğiyle katı kriterlere göre seçilmiştir. Seçim süreci, tüm ürünlerin el yapımı, sürdürülebilir, benzersiz olmasını gerektiriyor ve bunların ortadan kalkması, İtalya'daki lüks endüstrisine onarılamaz bir zarar verecek, aynı zamanda birçok üst düzey markanın koleksiyonlarında İtalyan işçiliğini kullandığı yurt dışında da etki yaratacak.

Markaların Zanaatkârlarla Etkileşime Girebilecek

Maison Masters ile Intertek, çalışmalarını küresel ölçekte öne çıkarmayı ve önde gelen lüks markalar tarafından keşfedilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Programın bir parçası olarak Intertek, markaların Zanaatkârlarla etkileşime girmesine izin verecek olan grup içindeki yeteneklerin çeşitliliğini kutlamak için bir etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Çevrimiçi, markalar ve şirketler, zanaatkârları https://www.intertek.com/maison/ adresinde keşfedebilir ve sistemde aktif bir zanaatkârla etkileşim kurmak için Maison ile iletişime geçebilir.

Vurgulanan Artisan markaları şunlardır: Anna e Alex, Bottega Conticelli, Casarotti Calzature, Darte, Denim, ISarti, Laura De Cesare, Mazzoleni Gloves, Monica Rocchini, Phillacolor, Ricamificio Filottranese, Romy Pelletterie, SF Italia, Similea.

Heyecan Veren Lüks ‘’Made in Italy’’

Ar-Ge Kumaş ve Nakış Uzmanı Michela Finaurini ve girişimin sahibi “İnvasyondan doğan Zanaatkârlığa, hala tarih ve mirasa bağlıyken inanıyorum bu, zamanın, özenin, sabrın, kalitenin ve düşünce paylaşımının ne kadar değerli olduğunu unutan bir toplum için özellikle önemlidir. Zanaatkarlık, kalpten, ellerden ve insan inovasyonunun bir hazinesinden gelen eşsiz bir disiplin ve mükemmellik arayışıdır. 'Made in Italy' dünyasında hala heyecan verici olan şey bu ve lüks sektörü ve daha geniş bir toplum için çok temel olan bu benzersiz becerileri tanımamızı ve korumamızı sağlamak çok önemli”, diyor

Kalite, Sürdürülebilirlik ve Yenilik

Intertek SE+EERCA Satış ve Strateji Direktörü SL&HL Elena Ruffino şunları söyledi: "Intertek, lüks tedarik zincirinin her adımında kaliteyi, sürdürülebilirliği ve yeniliği korumaya kararlıdır ve Intertek Maison girişimimizle, korumayı desteklemekten mutluluk duyuyoruz. ve özellikle tüketici davranışında büyük bir değişimin olduğu ve değerin giderek inovasyon ve sürdürülebilirliğe bağlı olduğu bir zamanda lüks sektörü için temel olan bir becerinin tanınması.

Zanaatkârlık ve lüks her zaman güçlü bir şekilde birbirine bağlı olmuştur. Zanaatkârlar uzun zamandır dünya çapında "Made in Italy"nin kalıcı başarısının itici güçleri olmuştur ve onların çalışmaları takdir edilmeli ve korunmalıdır. Kalite, güvenlik ve sürdürülebilirliğe yönelik kalıcı yaklaşımlarından çok şey öğrenebiliriz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.