İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

İTKİB çatısı altında faaliyet gösteren hazırgiyim, tekstil, deri ve halı birlikleri 2011 yılında başarılı ihracat performansı gerçekleştiren üreticilere plaket verdi.

  16 Mayıs 2012 00:55 Çarşamba
İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB), çatısı altında yer alan hazırgiyim, tekstil, deri ve halı birliklerine üye 124 firmayı geçtiğimiz yılki ihracat performansına göre ödüllendirdiği bir etkinlik gerçekleştirdi. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra, İTKİB Koordinatör Başkanı Lemi Tolunay, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yılmaz ile ekonomi dünyasının önde gelen isimleri katıldı. İTKİB’in geleneksel olarak “Tüm İTKİB Ailesi Aynı Masa Etrafında” sloganıyla her yıl düzenlediği ve ihracatta başarılı firmaların değerlendirildiği ödül gecesinde, ‘İhracat gemisinin kaptanı’ olarak tanımlanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, kaptan şapkası hediye edildi.

Renkli anların sahnelendiği törende, İTKİB koordinatör Başkanı Lemi Tolunay, birlik başkanları adına, “İhracat gemisinin kaptanı” olarak tanımladıkları Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a kaptan şapkası hediye etti. İhracatçıların kaptanı olarak nitelendirilen Çağlayan, aldığı şapka karşısında duygulu anlar yaşayarak, “Aldığım şapka ihracatçılarımızla dünyanın dört bir yanını dolaşmanın güzel bir simgesi oldu. Hayatımda ilk kez gemi kaptanı şapkası alıyorum ve ilk kez böyle bir şapka takıyorum. Ancak mürettabatsız kaptan olmaz. İhracatta yaşadığımız bu başarıda tüm ihracatçıların katkısı büyük” dedi.

2011’e Damga Vuran Dericiler Ödüle Doydu

2011 yılında başarılı ihracat rakamlarına imza atan ve ekonomiye önemli katkılar sağlayan Türk firmalarının ödüllendirildiği gecede, Deri Tanıtım Grubu (DTG) bünyesinde yer alan deri ve deri mamulleri üretici firmaları da başarılı geçen bir yılın ardından, birçok ödüle layık görüldü. İTKİB tarafından düzenlenen ihracatta başarılı olan firmaların ödüllendirildiği gecede Türk deri markalarına ödül yağdı. 2011 yılında ihracatta elde ettikleri başarılı sonuçlarla 11 deri üreticisine altın, 7 deri üreticisine de platin ödül verildi.

Gecede altın ödülü kazanan deri firmaları arasında; Şen Deri, Orjin Deri, Bilgin Tekstil Deri, Vizyon Deri, Süed Mod Dericilik, MRM Konfeksiyon, Verona Deri, Alderi, Ulaş-Can Deri, Hiperbol Deri ve Trexta Tr Deri yer alırken platin ödül kazanan firmalar; Desa Deri, Matraş Deri, Aydınlı Deri, Gezer Ayakkabı, Punto Deri, DSD Deri Dış Ticaret ve GSD Dış Ticaret olarak açıklandı.

Deri sektörü 2011’de Yüzde 8.5 Büyüdü

Ödül gecesinde konuşma yapan Lemi Tolunay, ihracatı ülke ekonomisinin can damarı, ihracatçının elde ettiği dövizi ise ekonominin can suyu olarak tanımladı. Ödül kazanan firmaları kutlayan Tolunay; “İTKİB olarak, son derece önemsediğimiz ‘Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’ ile hem sektörlerimizin performanslarını vurguluyor hem de bu performansa en büyük katkıyı veren firmaların hakkını teslim etmiş oluyoruz” dedi. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak 2011 yılında yeni başarılara imza attıklarını söyleyen Tolunay, sektörde ihracatın yüzde 8.5 oranında büyüyerek, 1 Milyar 441 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

2012’nin ilk çeyreğinde de aynı büyüme ivmesinin sürdürüldüğünü açıklayan Tolunay, sözlerine şöyle devam etti; “Bu yılın ilk 3 ayında, bir yıl öncesine göre yine büyümedeyiz. İhracatımızda yüzde 14’lük artış sağlandı. Bugün Türk deri sektörü her türlü ürünü üretebilecek, kalite standartları sahibi, yenilikleri takip eden, altyapıya ve bilgi birikimine sahip. Türk derisi, uluslararası platformda artık marka konumuna geldi. Dünya fuarlarında aranan ülke olmayı başardık. Tüm bunlar, Türk deri ve deri ürünlerinin ihracatı için gerekli faktörler.”

2023’te Hedef 5.2 Milyar Dolar İhracat

Deri sektöründe eğitim, inovasyon ve Ar-Ge’nin de büyük önem kazandığını vurgulayan Tolunay, “Okullarımızda gerçekleştirilen çalışmalarla eğitimde uzman bir altyapıya sahibiz. Deri ürünleri tasarım yarışmaları yapıyoruz ve sektörün geleceği olan gençlerimize destek veriyoruz. Buna ek olarak üretimde yüksek teknoloji kullanmayı sürdürüyoruz. Tasarım ve inovasyonda rakiplerimizi geride bırakmayı başardık. Tüm bunların ışığında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te sektör adına 5.2 milyar dolar ihracat yapmayı planladık ve bunun stratejisini oluşturduk” diye konuştu.

Deri Tanıtım Grubu (DTG)

Deri Tanıtım Grubu, Türk deri markalarını iç ve dış pazarlarda tanıtmak, pazar ve ihracat potansiyelini artırmak, hazırlanacak projeleri hayata geçirmek amacıyla 2005 yılında kuruldu. Deri sektöründe faaliyet gösteren firmaların desteğiyle, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda faaliyetini sürdüren DTG, Türk deri, deri mamulleri ve ayakkabı sektörlerinin ihracatına ivme kazandıran bir pazarlama, pazar geliştirme, tanıtım stratejisi, başta ihracat pazarları olmak üzere bütün dünyada sektörün pazar payını artırmak, dünyaya Türk derisi imajını yerleştirmek, Ar-Ge ve markalaşma konusunda kalıcı faaliyetleri organize etmek adına çalışmalar yürütüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.