IFW’de Geri Sayım Başladı

İstanbul Fashion Week (IFW) 8-11 Şubat tarihleri arasında İstanbul Tepebaşı’nda moda ve hazırgiyim sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

  15 Şubat 2012 17:47 Çarşamba
IFW’de Geri Sayım Başladı

İstanbul Fashion Week’in (İFW) 6. Edisyonu 8-11 Şubat tarihleri arasında İstanbul Tepebaşı’nda gerçekleştirilecek. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik 4 günlük etkinlik takvimine birçok defileyi sığdıracak. Gelecek sezonun modasına yön vermeyi amaçlayan İFW, Türk tasarımcı ve markaların, hem 2012/2013 Sonbahar Kış koleksiyonlarını sunduğu hem de uluslararası alıcılarla buluştuğu bir platforma dönüşecek.

Bu yıl 6. kez kapılarını açacak olan etkinliğin bilgilendirme toplantısı İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, MTD Başkan Yardımcısı Mehtap Elaidi, BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, IFW Komite Başkanı Volkan Atik, İMA Direktörü Seda Lafçı ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, katılımıyla gerçekleştirildi. Başkanlar, sistematik bir değişim yaşayan sektöre "kaldıraç etkisi" yapan IFW'nin markalı ihracatın 10 yılda 10 kat artırmasını beklediklerini ifade ettiler.

Markalı İhracatta Hedef: 10 Yılda, 10 Kat Büyüme

Toplantıda konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, tasarım, moda ve marka kavramlarını aynı çatı altında buluşturan IFW'nin, sektörün marka ekonomisine dayalı büyümesinde önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Türkiye'nin ihracatının hazır giyimde ağırlıklı olarak fasona dayalı olduğunu ve buradan çıkması gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, Türkiye'nin artık kendi tasarım ve koleksiyonlarıyla, tasarımcı ve markalarıyla dünyaya açılması gerektiğini ifade etti.

Tanrıverdi, tasarım ve koleksiyonların Türkiye'de yapılarak, dışarıda organizatör ülke konumuna, içeride ise markalı ihracatın ağırlık kazandığı bir yapıya geçilmesinin önemine işaret etti. Tanrıverdi, sözlerinin şöyle sürdürdü; “2011'de, 16,2 milyar Dolar olarak gerçekleşen hazır giyim ihracatının 2023'te, 52 milyar Dolara çıkarılmasını hedefliyoruz. 16,2 milyar Dolarlık ihracatımızın içinde markalı ihracat yaklaşık 1 milyar Dolar ile sadece yüzde 6 civarında bir pay alıyor. 2023 hedefleri çerçevesinde IFW'nin kaldıraç etkisiyle birlikte bu rakamı yaklaşık 10 yılda minimum 10 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Dünyaya, Türkiye’yi moda ülkesi olarak tanıtmak istediklerinin altını çizen Tanrıverdi; “Çok zorlu bir süreç yaşıyoruz, ancak zaman geçtikçe bu sürecin meyvelerini toplayacağız” dedi. Türk markalarının yerli tasarımcılarla anlaşma yaptığını belirten Tanrıverdi; “Tasarımcı ihraç eder hale geldik. Türkiye'nin moda algısı dünya tarafından da yavaş yavaş kabul ediliyor. Türk marklarının yurt dışında yaygınlaşması ve buna bağlı markalı ihracatın artması açısından bu da çok önemli ” ifadesinde bulundu. IFW'nin Türk moda endüstrisinin gelişiminde öncü rolünü sürdürdüğünü ifade eden Tanrıverdi, hem moda endüstrisinin hem de organizasyonun büyüklüğünün, kent ekonomisine ciddi hareketlilik kazandırdığını kaydetti.

Önemli markalar ve modacılar katılacak

2012/2013 Sonbahar Kış koleksiyonlarının sergileneceği İFW 2012’ye birçok ünlü modacı katılacak. Türkiye'nin en büyük moda organizasyonunda bireysel defile sergileyen isimler arasında; Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Atıl Kutoğlu, Erol Albayrak, Tuvana Büyükçınar, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Simay Bülbül gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Bireysel defilelerin yanı sıra 2 karma defile de gerçekleşecek. Karma 1'de Beste Gürel, Nihan Peker, Tuba Benian,  Karma 2'de Şafak Tokur, Çiğdem Akın, İpek Arnas, tasarımlarını modaseverlerle paylaşacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca Studio Kaprol 4 tasarımcısıyla, Arzu Kaprol'ün yeni projesi olarak IFW’de yer alacak. Niyazi Erdoğan ise etkinliğe W Otel'de enstalasyon ile katılacak. Zeynep Erdoğan ve Günseli Türkay'ın defileleri de W Lounge 'da gerçekleştirilecek. İstanbul Fashion Week, tasarımcıların yanı sıra 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını podyuma taşıyacak olan AdL&Cengiz Abazoğlu, Avva, Berinza ve Giovane Gentile'ye de ev sahipliği yapacak. Ayrıca "Machka: Türkiye'de Endüstri ve Tasarımın Buluştuğu Marka" konulu bir workshop düzenlenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.