H&M Yeni Doğa Dostu Koleksiyonunu Tanıttı

H&M, tamamen doğal materyallerden oluşan Conscious ve özel tasarım Conscious Exclusive koleksiyonlarını tanıttığı lansmanda çevreye olan duyarlılığının altını çizdi

  16 Mayıs 2014 08:30 Cuma
H&M Yeni Doğa Dostu Koleksiyonunu Tanıttı

Greenpeace’nin 2011 yılında yayınladığı zararlı kimyasallar kullanan tekstil imalat tesisleriyle su kirliliği arasındaki ilişkiyi ortaya koyan raporunun ardından H&M, üretimde şeffaflaşma kararı alarak çevreye duyarlı bir politika izleyeceğini açıkladı. Söz konusu rapora göre, H&M’in ürün portföyünde bulunan bazı giysilerde yüksek ölçüde zehirli ftalat, nonil fenol etoksilat ve bazı azoik boyaların kullanımından ortaya çıkan kanserojen aminler bulunduğu ortaya çıkmıştı. Konunun dünya kamuoyuna yansımasından sonra nonil fenol etoksilat gibi zararlı maddelerin kullanımının sonlandırılması konusunda H&M yoğun çalışma içine girdi. Bu çalışmalarının sonucunda H&M, tamamen doğal materyallerden oluşan Conscious ve özel tasarım Conscious Exclusive koleksiyonlarını tanıttı.

Amber Valetta’nın kampanya yüzü olduğu Conscious koleksiyonunda H&M, tamamı organik ve geri dönüştürülmüş materyaller kullanıyor. Dikkat çekici birçok parçanın bulunduğu Conscious Exclusive ise sürdürülebilir tasarım ekibi Ever Manifesto ile ortaklaşa yaratılmış. Koleksiyonda flamenkodan ve bohem görüntülerden ilham alınarak hazırlanan, ince detaylarla işlenmiş dramatik parçalar bulunuyor.

H&M Hatıra Ormanı

Koleksiyonun tanıtımı için organize edilen lansmanda H&M bir ilke imza atarak Karbon Avcıları ile anlaşarak,  etkinlik süresince harcanan tüm karbon ayakizini hesaplattı. Böylece harcanan oksijeni geri kazandıracak sayıda ağaç diktirecek. Ayrıca H&M, Tema Vakfı ile de özel bir işbirliğine imza atarak 10 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Conscious koleksiyonundan alışveriş yapan her müşteri için Tema Vakfı Balıkesir Kepsut Ağaçlandırma sahasına fidan bağışında bulunacak. Dikilen ağaçlar ile bir H&M Hatıra Ormanı oluşturulacak.

H&M Kamboçya ve Bangladeş’teki Üretimini Taşıyor

Geçen yılın Aralık ayından beri süren Kamboçya ve Bangladeş‘te tekstil işçilerinin protesto gösterilerinin artarak devam etmesi ve artan üretim maliyetlerinden dolayı H&M üretimini başka ülkelere taşıma kararı üzerine çalışmalar yürütüyor. Dünya gündemine, 2013’ün Nisan ayında Bangladeş‘in başkenti Dakka’da çökerek, bin 133 kişiye mezar olan bina ile gelen Kamboçya ve Bangladeş’teki sorunlar yüzünden birçok ünlü markanın imajı büyük zarar görmüştü.

Kamboçya ve Bangladeş‘te en büyük bir istihdam kaynağı olan tekstil sektöründe, 10 kişiden dördü çalışıyor. Çalışanların yüzde 90’ı kadın olduğu sektörde, çocuk işçiler de bulunuyor. Tekstilde ortalama bir yetişkinin aylık ücret yaklaşık 50 euro iken, Çin’de ise ortalama 111 euro kazanıyorlar. Bu durumu protesto eden tekstil işçileri, sağlıksız koşullarda ölüm ile burun buruna çalıştıklarını belirterek, tek isteklerinin insanca yaşayabilmek olduğunu dile getiriyorlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.