Hazır Giyim Tedarik Zincirine Dijital Kaynak

Moda, hazır giyim ve tekstil endüstrileri için kurulan ilk dijital tedarik platformu Foursource, marka pozisyonu ve kalitesine en uygun çözümleri kullanıcılara ulaştırıyor.

  19 Eylül 2017 01:00 Salı
Hazır Giyim Tedarik Zincirine Dijital Kaynak

Hazır giyim sektöründeki üreticiler ve tedarikçileri bir araya getiren dijital B2B ticaret platformu Foursource, kullanıcılara doğru iş ortaklıkları sunmanın yanı sıra hızlı bir tedarik ortamı sağlıyor. Foursource CEO’su Godecke Wessel, moda ve hazır giyim endüstrisinde dikkat çekmeye başlayan platform hakkında sorularımızı yanıtladı.

Foursource platformu hakkında bilgi alabilir miyiz? Tekstil ve hazır giyim sektörüne neler sunuyorsunuz?

Foursource moda ve hazır giyim tedarikini sağlamak üzere kurulmuş ilk dijital B2B platformu. İnternet sitesi ile pazardaki bütün katılımcılar küresel şeffaflık kazanmakla birlikte, kendilerine uygun iş ortakları bularak ve iş süreçlerini hızlandırabiliyorlar. Bu süreç hem satın almacıların hem de üreticilerin internet sitemiz üzerinden detaylı profil hazırlamasıyla başlıyor. Yalnızca onaylı şirketlerin yer aldığı platformda, profiller eksiksiz ve kıyaslanabilir durumda bulunuyor. Foursource’un eşsiz eşleştirme algoritması, yalnızca ‘belli bir tedarikçi ülkedeki t-shirt üretimi’ gibi katı kriterleri hesaba katmakla kalmıyor; aynı zamanda ‘marka pozisyonuna ve kalitesine uygun’ ince arama detaylarını da göz önünde bulunduruyor.

Dijital üretici galerileri ve şirketlerle ilgili güncellemeler ise tedarikçilerin kalitesini anlamaya yardımcı oluyor. Temasa geçmek için doğru insanları bulup kişisel e-posta adreslerini vermeden iletişim kurmak artık çok kolay. Ayrıca, pazar katılımcıları birbirleriyle güvenli bir ortamda bağlantıya geçebiliyor ve birbirlerinin güncellemelerini, pazarla ilgili paylaşımlarını takip edebiliyorlar. Eşleştirme algoritmamız sayesinde endüstride var olan basit iş arama ve pazarlama yöntemlerinden çok daha fazlasını yapıyoruz. Foursource, küresel bir iş stratejisini takip eden ve oldukça hızlı büyüyen tedarik platformudur. Şirketin ana merkezi Berlin’de, teknoloji ve geliştirme merkezi ise Portekiz’de bulunuyor. Foursource’un, Hindistan ve çevresindeki (Pakistan, Sri Lanka, Bangladeş) pazarlama ve satış faaliyetlerini Hindistan’da bir birim yürütüyor. Türkiye dahil olmak üzere diğer ülke ve bölgelerde ise yerel satış ortakları ve birlikler ile çalışıyoruz.

Şu anda platformu kullananlar arasında hangi şirketler bulunuyor?

Foursource, pazardan oldukça olumlu bir geri dönüş aldı. 17 Nisan’da internet sitesi kullanıma açıldığından beri; toplamda 18 milyar Amerikan Doları perakende değerine sahip olan, S. Oliver, ESCADA, Marc Cain, New Yorker, Shöffel, Ahlers, Ouí ve daha birçok tanınmış markanın da içinde bulunduğu yaklaşık 200 şirket platforma üye oldu. Üretici tarafında ise, her gün iki basamaklı sayılarda yeni kullanıcı başvurusu görmekteyiz ve bölgelerdeki ana birliklerle kapsadıkları tüm fabrikaları platforma katacaklarına dair anlaşmalar yaptık.

Platform alıcılar açısından ne tür avantajlar sağlıyor?

Foursource, yalnızca doğru iş ortaklarını eşleştirmekle kalmıyor, şirketler arasında tamamen yeni bir biçimde şeffaflığa dayalı güçlü bir bağlantı kurulmasını sağlıyor. Moda endüstrisi büyük bir dijital dönüşümün içinde. Tüketiciler devamlı olarak hem yeni trend arıyor, hem de eskiye göre trendlere daha çabuk uyum sağlıyorlar. Yalnızca internette iş yapan pazar katılımcıları ve bu sürece iyi uyum sağlamış şirketler yarışın çok önünde yer alıyor. Rekabet edebilmek için bütün pazar katılımcıları iş süreçlerini kalıcı olarak hızlandırmalı ve var olan üretim döngülerini daha verimli hale getirmeli. Foursource ile yalnızca satın almacılar değil, üreticiler de dijital ortama ayak uydurmak için bir fırsat yakalıyorlar.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.