Hatice Gökçe, Çin’de Anadolu Medeniyetlerini Tanıttı

Hatice Gökçe, ACLE All China Leather Exhibition’da The Leather Age – Anatolia koleksiyonunu modaseverlerin ilgisine sundu.

  28 Mayıs 2015 10:42 Perşembe
Hatice Gökçe, Çin’de Anadolu Medeniyetlerini Tanıttı

Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarından Hatice Gökçe, Çin’in en büyük ve önemli deri ticaret fuarı “ACLE All China Leather Exhibition” fuarında The Leather Age – Anatolia adlı koleksiyonunu modaseverlerin ilgisine sundu. Deri Tanıtım Grubu’nun (DTG) standında 16 tasarımın sergilendiği koleksiyon, Çinli moda severler tarafından yoğun ilgi gördü.

8 Medeniyeti İçinde Barındıran Koleksiyon

Hitit, Lidya, Arzawa, İyon, Urartu, Asur ve Troya gibi 8 Anadolu medeniyetin yansımalarını The Leather Age – Anatolia koleksiyonunda Çinlilere tanıtan Gökçe, geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurmayı hedeflediğini söyledi. Anadolu medeniyetlerinin yansımalarını deri yüzeyinde tekrar günümüze taşıdığını belirten Gökçe, koleksiyonunda Anadolu Medeniyetleri Kütüphanesi’nde geçirdiği araştırma sürecinden, deri yüzeylerinin işlendiği tarihi deri atölyelerine kadar tüm süreci yansıttığını söyleyen Gökçe, tüm dokuları özel ışık ve sergileme teknikleriyle deriye aktardığını ve derinin bir ayna gibi kullandığını ve işlenmiş her bir deri üzerindeki ayrıntıları görülebilir kılmak istediğini belirtti. Gökçe, “Bu projenin birincil amacı giyilmek değil, modanın ticari kaygılarından uzak, tasarım sürecini derinleştiren ve yücelten bir projedir” dedi.

“Türk Tarımcılarına Destek Veriyoruz”

DTG Başkanı Erdal Matraş, ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde Türk derisinin marka algısını güçlendirmek ve Türkiye’nin deri ihracatını arttırmak amacıyla faaliyetlerini ve desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Matraş, Hatice Gökçe’nin hazırladığı koleksiyonun dünyanın birçok şehrinde modaseverlerle buluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

Dünya genelinde deri sektörünün 200 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğunu belirten Matraş, Türkiye'nin de söz konusu bu pastadan imkanları nispetince pay almaya çalıştığını ancak 2014 yılının sektör açısından biraz sıkıntılı geçtiğini söyledi. Yeni pazarlar bulmak için DTG olarak önemli atılımlar içinde olduklarını söyleyen Matraş “Sadece ürettiğiniz ürünün kalitesi değil, aynı zamanda tasarımı da çok önemli, bu yüzden Türk deri tasarımcılarına destek veriyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.