Gucci Modaya Art Deco Getiriyor

Frida Giannini tarafından tasarlanan Gucci 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu sahip olduğu sert formlarla güçlü kadın etkisi ve imajı yaratıyor.

  15 Nisan 2012 19:41 Pazar
Gucci Modaya Art Deco Getiriyor

Moda dünyasının ayrıcalıklı markalarından Gucci, 2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’nunda, 1920’li yılların Fransız mimarisinde en göze çarpan akımı Art Deco’nun motiflerine geniş ölçüde yer veriyor. Koleksiyonda ayrıca 70’lerin Yves Saint Laurent tarzı zıt renkleri buluşturan temiz kesimler görülüyor. Gucci’nin Kreatif Direktörü Frida Giannini tarafından tasarlanan koleksiyonda altın renginin ve siyahın birlikte ne kadar uyumlu kullanılabileceği gözler önüne seriliyor. Daha az aksesuar ve öne çıkan saç ve makyajla koleksiyon güçlü bir kadın imajı oluşturuyor.

Bu sene 90. yaşını kutlayan Gucci 2012 yazında kadınları yine şaşırtmayı hedeflemiş. Siyahın ana renk olduğu koleksiyonda yeşil, beyaz ve turuncu gibi renkler yer alırken en çok dikkat çeken unsur, altın rengi detaylar oluyor. Yandan altın işlemeli şeritli pantolonlar ile, püsküllü-saçaklı, payetli elbiseler koleksiyonun öne çıkan tasarımları arasında yer alıyor. Bazı modellerdeki sırt dekolteleri ve pantolonların bilek kısımlarına kadar uzanan yırtmaçları dikkat çekiyor.

Sade parçaların yanı sıra desenli parçaların da bulunduğu koleksiyonda, bu desenli modellerin renklerinde genellikle siyah-beyaz ikilisi tercih edilmiş. Koleksiyonun en temel özelliği ise, bolca kullanılan altın detaylar olarak göze çarpıyor. Defilenin en parıltılı görüntülerini oluşturan payetler ise, elbiselerin ya sadece bel kısmında kemer olarak ya da ayakkabılarda bant olarak kullanılmış.

Art Deco akımında yoğun olarak görülen zebra başta olmak üzere hayvan baskılarından ilhamlarla dolu olan

koleksiyonda Frida Giannini, parçalarında zıt renklerin de yer aldığı baskılarla renk vermiş. Uzun ve kısa her boyutta elbiselere yer veren tasarımcı, çocuksu şekillerle koleksiyonuna farklı bir hava katmış.

Modası geçmeyen blazer ceketler, metal aksesuarlar, yüksek belli pantolonlar ve geometrik desenlerin yer aldığı koleksiyon kumaş çeşidi açısından oldukça zengin bir yapıya sahip bulunuyor. İpek, tül, şifon, pamuk, mikro-payetler ve 3D efektleri ile işlemeli kristal, kazınmış pleksiglas ve yönlü kristaller kullanılan kumaş ve yardımcı materyaller olarak öne çıkıyor. Gucci aksesuar olarak ise; metal baget çanta, timsah rugan açık sandalet, mat lamine altın, mikro zincir yüzük ve bilezikleri kullanmış.

 

Koleksiyonlarıyla olduğu kadar reklam kampanyalarıyla da her sezon adından söz ettiren Gucci’nin 2012 İlkbahar Yaz koleksiyonun fotoğraf çekimlerini fotoğrafçı ikili Mert Alaş ve Marcus Piggott gerçekleştirdi. Bu sezon markanın tercih ettiği mankenler ise Abbey Lee Kershaw, Karmen Pedaru ve Greg Nawrat oldu. Fotoğraflarda Gucci’nin bilinen logusu ve renkleri kullanılmış.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.