Genç Türk Tasarımcılarına Londra'da Yoğun İlgi Gördü

İstanbul Ticaret Odası, yeni projesi ‘İstanbul Moda Atölyesi’yle, genç tasarımcıları desteklemeye devam ediyor.

  16 Mart 2012 00:25 Cuma
Genç Türk Tasarımcılarına Londra'da Yoğun İlgi Gördü

Türkiye’nin dünya modasında söz sahibi olması için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İTO’nun geliştirdiği İstanbul Moda Atölyesi kapsamında 11 genç tasarımcı, özgün koleksiyonları ile 12-14 Şubat tarihleri arasında Pure London 2012 Fuarı’nda yer aldılar. Gelecek vadeden genç tasarımcılar, özel tasarımlarla Londra’da yapılan uluslararası moda fuarı Pure London’da Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Projede yer alan genç tasarımcılar Gülcan Ardıç, Mehtap Kurnaz, Melahat Pehlivan, Meltem Özbek, Nagehan Berber, Ongun Ülker, Özge Nalbantoğlu, Özgecan Ardıç, Sare Ertoğlu, Şiir Ünlü ve Vuslat Tunç’un koleksiyonları büyük dikkat çekti. Tekstil ve hazır giyim sektöründe öne çıkan Türkiye’nin moda alanında da tasarımcı kimliğiyle zirveye çıkabileceğini kanıtlayan genç tasarımcılar hem Türkiye’nin hem de İTO’nun gurur kaynağı oldu. Genç tasarımcılar, Türkiye’nin, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya gibi dünya modasının kalbinin attığı ülkelerin yanında yer alabileceğini kanıtladılar. Pure Londan 2012’de kadıngiyim, ayakkabı, aksesuarlar ve Genç Modası alanında ürünler sergilendi.


İlk Siparişler Alındı

Londra’da Olimpia’da gerçekleştirilen Pure London Fuarı boyunca günde iki defileye çıkan tasarımlarımız ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Defileler sonrası İstanbul Moda Atölyesi, Türkiye standına çok sayıda ziyaretçi gelerek koleksiyonları yakından inceledi. Genç tasarımcılar ilk siparişlerini alarak Türkiye’ye dönmenin mutluluğunu yaşadı.

İTO tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 mali destek programı kapsamında desteklenen İstanbul Moda Atölyesi’nin genç tasarımcıları, Houte Couture koleksiyonlarını 4 ayda tamamladı. Estetik ve teknik giysi tasarımından, tanıtım ve pazarlamaya kadar çok geniş yelpazede danışmanlık alan tasarımcılar, danışmanlarının rehberliğinde 110 parça hazırladı. Moda uzmanları, Pure London Fuarı’nda alınan siparişlerin sadece bir başlangıç olduğunu, siparişlerin hem tasarımcılarımız hem de Türkiye ekonomisi için büyük kazanç olacağını ifade ettiler.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.