Geleceğin Denim Tasarımları Ödüllendirildi

Türkiye’nin önemli jean markalarından Mavi ve premium denim üreticisi ISKO™ tarafından düzenlenen ISKO I-SKOOL™ Denim Tasarım Yarışması’nın kazananları açıklandı.

  15 Ağustos 2016 09:00 Pazartesi
Geleceğin Denim Tasarımları Ödüllendirildi

Mavi Jeans’ın desteğiyle premium denim üreticisi ISKO™ tarafından düzenlenen ISKO I-SKOOL™ Denim Tasarım Yarışması’nı üçüncü kez gerçekleştirildi. Dünyanın önemli tasarım okullarından öğrencilerin katıldığı yarışmada, denimin geleceği yeniden tasarlandı. Marithé + François Girbaud markasının kurucusu François Girbaud’nun jüri başkanı olarak yer aldığı yarışmanın ödül töreni ise İtalya Treviso’daki Villa Corner della Regina’da gerçekleştirildi.

Dünyanın dört bir yanından 50 bini aşkın öğrenciye hitap eden; Avrupa, Amerika ve Japonya’dan Polimoda, Esmod ve IUAV gibi 16 üniversiteden öğrencilerin katıldığı ISKO I-SKOOL™, “Denim Tasarım Ödülü” ve “Denim Pazarlama Ödülü” kategorilerinde gerçekleştirildi. Biri tasarımcılara, diğeri pazarlama profesyonellerine yönelik olan yarışmaya, pek çok prestijli marka destek verdi. Yarışmayla ilgili konuşan Mavi’nin CEO’su Cüneyt Yavuz; “Denim tasarımında ve inovasyonda geride bıraktığımız 25 başarılı yılımızı kutlamaktan gerçekten heyecan duyuyoruz. Bugüne kadar, üstün denim kalitesinde yenilik yaratmak için sektörün en iyi isimleriyle çalışma şansına sahip olduk. Türkiye'nin ilk global denim markası olarak jean’in geleceğine değer veriyoruz ve ISKO ile işbirliği yapmamızın, ISKO I-SKOOLTM Denim Ödülleri’ne destek vermemizin ana nedenlerinden biri de bu. Biz, ‘Denim Generation’ın yaratıcılığına ve yeteneğine, denimin geleceğinin daha parlak ve umut verici olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Sanko/ISKO™ Division Global Pazarlama Direktörü Marco Lucietti ise yarışmayla ilgili değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; “ISKO I-SKOOL™ ilk kez düzenlendiğinden beri bu anlayışı markanın ruhu olarak benimsedi. Eğitim, projemizin çekirdeğini oluşturdu. Amacımız, genç yeteneklerin büyümesine yardımcı olurken sadece yaratıcılığın değil aynı zamanda da kültür ve sanayileşmenin önemini anlamalarına yardımcı olmak. Bu moda yarışması, bugüne dek küresel çapta düzenlediğimiz en büyük yarışma oldu. Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyor ve tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.”

ISKO I-SKOOL™ Kazananları

Denim tasarım alanında yarışmanın kazananları ise Denim Tasarım kategorisinde Ester Rigato, Yenilenen Denim İkonları kategorisinde Anna Biotti, Athleisure Ödülü (Mavi Özel Ödülü) kategorisinde Joona Rautiainen oldu. Jool Ödülü  ve  Swarovski Ödülü yine  Ester Rigato’ya verilirken, Avery Dennison RBIS Ödülü Farah Sherif Wali, Vogue Talents Özel Mansiyon Ödülü Elena Trukhina, En İyi ABD’li Tasarımcı Ödülü Danielle Thaxton ve Özel Ödül Yuka Yamada’ya verildi.

Denim pazarlama ödülleri ise Jool Kategorisi’nde Francesco Diomedi ve Athleisure Kategorisi’nde Travis A. Rice’ye takdim edildi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.