Form’dan Vahşi Esintiler: Boynuz Düğme

Doğal düğmelerde üstünlüğünü kanıtlayan Form Düğme, korozo serisinden sonra boynuz düğme serisi ile de moda devlerinin koleksiyonlarında yer alıyor.

  16 Mart 2012 00:20 Cuma
Form’dan Vahşi Esintiler: Boynuz Düğme

Günümüz modasında ve günlük kıyafetlerde düğmeler her kişiye özgünlük ve ayrı bir ruh katan aksesuarlar olarak öne çıkıyor. Düğme alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Form Düğme, imza attığı yeni serisi ile vahşi doğa esintisini moda dünyasına taşıyor. Korozo’ serisi ile moda devlerinin koleksiyonları için tercih bir markaya dönüşen Form, ‘Boynuz Düğme’ serisiyle yine yenilikler sunuyor.

 

Vahşi yaşamın tüm izlerini taşıyan Form Düğme’nin Boynuz Düğme Serisi; Burberry, Hugo Boss, Zara, Mango gibi moda devlerinin koleksiyonlarında kullanılıyor. Tamamen doğal olan Boynuz serisi düğmeler 1 ay gibi kısa bir sürede toprağa geri dönüşebiliyor. Uzun bir yolcuğun ardından Pakistan ve Hindistan’dan Türkiye’ye getirilen bufaloların kemik ve boynuzlarının işlenmesiyle elde edilen ve kullanıcılarına eşsiz bir doğa deneyimi sunan bu düğmelerin usta ellerde işlenmesiyse diğer düğmelere göre tam üç katı zaman alıyor.

 

Pakistan ve Hindistan’da besi hayvanı olarak kullanılan Bufalolar, derileri haricinde (boynuz ve kemikleri ile) günümüz modasında önemli bir yere sahip. Asya’dan gelen büyükbaş hayvanların ve bufaloların kemiklerini ve boynuzlarını işleyebilecek teknolojik altyapıya ve personel kalitesine sahip ‘dünyada yalnızca birkaç firmadan biri olan’ Form Düğme,  elde ettiği bu doğal hammaddeyi dünya tekstil devleri için sıra dışı düğme modellerine dönüştürüyor.

 

Yakın Plan: Form Düğme

 

1996 yılında kurulan Form Dış Tic. Ltd. Şti, İstanbul – Esenyurt’ taki 6.000 m2 kapalı alana sahip yeni fabrikasında her türlü düğme ve aksesuar üretimi ve ithalatını yapıyor. Form Düğme, geçtiğimiz dönem İtalya’nın en büyük, dünyanın da en büyük beş düğme üreticisinden biri olan Bottonificio Fossanese’yi tüm makineleriyle birlikte 500 bin Euro’ya satın alarak ülkemize taşıdı. Özellikle üst düzey markalara düğme ve aksesuar satışı yapan firma, sektörde lider firmalardan biri kabul ediliyor.


Doğal düğme üretimi konusunda dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Form Düğme, bir çeşit palmiye ağacının çekirdeği olan ‘Korozo’, vahşi yaşamın tüm izlerini taşıyan ‘boynuz’, denizin derinliklerinden gelen ‘sedef’ düğmelerle, dünya modasına yön veren birçok dev markayla işbirliğini sürdürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.