Finlandiyalılar Tekstil İçin Bursa'da

Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği CEO’su Anna Kaisa Auvinen ve Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği Başkanı Jouko Salakka Bursa’daki tekstil sektörünü inceledi

  28 Eylül 2015 09:53 Pazartesi
Finlandiyalılar Tekstil İçin Bursa'da

İplik üretiminden konfeksiyon üretimine kadar çok geniş bir ürün yelpazesini içinde barındıran Bursa tekstil sektörü, Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği CEO’su Anna Kaisa Auvinen, Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği Başkanı Jouko Salakka’yı ağırladı. Bursa’da incelemelerde bulunan Finlandiyalı heyet ile bir araya gelen Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, UTİB’in faaliyetleri ve UİB hakkında heyete bilgi verdi.

Türkiye’nin, Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi konumunda olduğunu hatırlatan Canik, “Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük tekstil ihracatçısı ve dünyanın üçüncü büyük ev tekstili ihracatçısıdır. 2014 yılında toplam tekstil ihracatı yaklaşık 9 milyar dolar ve toplam hazır giyim ihracatı da 19 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bununla birlikte Finlandiya’nın 2014 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 407 milyon dolarlık tekstil ithalatı içinde Türkiye’nin payı 20 milyon dolar civarındadır. Finlandiya’nın dünyadan hazır giyim ithalatı ise 2 milyar dolar düzeyinde olup Türkiye’nin Finlandiya’ya ihracatı 107 milyon dolardır.” dedi.

“Dünyanın Aklına İlk Biz geliyoruz”

Türkiye’nin, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde dünya pazarlarında akla ilk gelen ülkelerden birisi olduğunu belirten Canik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk sanayicisi artık üretimden tanıtıma, Ar-Ge’den pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunabilmektedir. ABD, İtalya, Almanya, Çin, Hindistan ve benzeri ülkeler tarafından tekstil sektöründeki çalışmalarımız dikkatle ve ilgiyle takip ediliyor. Bu başarı, Türkiye’nin ihracata yönelik kalkınma stratejisi kapsamında katma değeri yüksek, moda ve markaya yönelik ürünlere odaklanması ile gerçekleşmiştir.”

Türk tekstil sektörün ana hedeflerinden birinin, kedi markalarıyla Finlandiya pazarında kalıcı ve saygın bir yere sahip olmak olduğunu kaydeden Canik, “Bu kapsamda tekstil sektöründe Finlandiya ve Türkiye’nin birbirinden öğreneceği çok şey olduğuna ve karşılıklı işbirliği ve paylaşımın faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi Yakından Takip Ediyoruz

Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği CEO’su Anna Kaisa Auvinen de, Finlandiya Tekstil ve Hazır Giyim Birliği’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. UTİB’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Auvinen, özellikle de UTİB Ar-Ge Proje Pazarı projesinin ve ayrıca Bursa’da Kasım ayında düzenlenecek olan Contract Hotel Expo Fuarının sıkı takipçileri olduklarını dile getirdi. Auvinen, bu projelerin tekstil sektörüne yönelik önemli projeler olduğunu ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.