Eroğlu Holding’e Önemli Ödül

Eroğlu Holding’in Mısır’ın Dimyat şehrinde faaliyet gösteren denim kumaş fabrikası DNM, Levi Strauss&Co tarafından sınıfının en iyisi seçilerek “Best in Class Mill” ödülünü aldı.

  18 Ağustos 2017 01:00 Cuma
Eroğlu Holding’e Önemli Ödül

Mısır’ın Dimyat şehrinde faaliyet gösteren, Eroğlu Holding’e ait denim kumaş fabrikası DNM,  Levi’s’ın Red Tab Women serisi için ürettiği yüksek performans ürünü ile Best in Class Mill” ödülüne layık görüldü. DNM aynı zamanda, yüzde 40 oranında kaynağından su kullanımını azaltan ve kullandığı suyun yüzde 94,3’ünü geri dönüştüren teknolojiyle Levi’s’tan WATER LESS™ MILL sertifikasını alan ilk denim kumaş üreticisi de oldu. DNM’e ödül, Bangkok’ta Levi’s’ın tedarikçileri ile buluştuğu Levi’s-Vendor Summit Awards’ta verildi.

Su Tasarrufu ve Geri Dönüşüme Yatırım Ödül Getirdi

Gerçekleştirdikleri 10 milyon dolarlık yatırımla kurdukları atık su dönüşüm tesisinde, su tüketimini en aza indirmek için geleneksel biyolojik arıtma sistemi yerine kapalı devre arıtma sistemi kullandıklarını vurgulayan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, şu açıklamalara yer verdi:“Levi’s tarafından dünyada ilk kez DNM’e verilen WATER LESS™ MILL sertifikası ve Best in Class Mill ödülü, sadece bizim için değil ülkemiz için de büyük bir gururdur. Bir Türk şirketinin kazandığı bu başarı, ülkemizin denim ve tekstil sektöründe inovasyon ve sürdürülebilirlik açısından markalaşması adına son derece değerli bir başarıdır. Eroğlu Holding olarak bu başarıyı çevreye duyarlı üretim politikamızla kazandık. Tüm faaliyetlerimizi dünyamızı ve çevremizi koruma bilinciyle su kaynaklarının doğru kullanılmasının gerekliliğinin farkında olarak sürdürüyoruz.”

Mısır Dimyat’taki DNM ile bölgedeki en büyük entegre denim kumaş üreticisi olduklarını ve global denim markalarına hizmet verdiklerini belirten Eroğlu, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek doğa dostu üretim yaptıklarını özlerine ekledi.

Marks & Spencer’dan Eco Laundry Sertifikası

30 yılı aşkın sektörel tecrübesiyle tüm fabrikalarında azalan su kaynaklarının tasarrufunu ön planda tutarak üretim yapan ve fabrikalarında süreç iyileştirme ve enerji yönetimi faaliyetleri üzerinde çalışan Eroğlu Holding, 2016 yılında çevre dostu üretim faaliyetleriyle İngiliz giyim markası Marks&Spencer tarafından verilen Eco Laundry sertifikasının da sahibi olmuştu.

Eco Laundry Ekolojik Yıkama Ünitesi sertifikasını alan ilk firma olan Eroğlu Giyim, dünya üzerindeki standartları belirlemekte öncü oldu.

Aksaray’daki Fabrikaya 20 Milyon Dolarlık Yatırım

Tekstil alanında yurtdışında gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra Aksaray’daki fabrikasına da 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Eroğlu Holding, mevcut konfeksiyon üretimi bölümüne 20 bin metrekare ilave etti. Ayrıca yine Aksaray’daki Eroğlu Giyim’in mevcut fabrikasına entegre olarak 50 bin metrekare kumaş üretim fabrikası kuracaklarını da açıklayan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, yatırımların süreceğinin sinyalini verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.