Düz Örmenin Lideri Shima Seiki

Japonya’nın önde gelen tekstil makine üreticilerinden Shima Seiki, ürün gamında yer alan düz örme makineleri ile sektöre yön veriyor.

  25 Eylül 2014 09:10 Perşembe
Düz Örmenin Lideri Shima Seiki

Örgü makinaları alanında 1962 yılından beri faaliyet gösteren Shima Seiki, tekstil sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Türkiye mümessilliğini Tetaş’ın tarafından yapılan Shima Seiki, küresel pazara getirdiği yenilikler ile de adından söz ettiriyor. 1730 çalışanı ile örgü makineleri sektöründe yer alan Shima Seiki’nin temel iş birimleri arasında örgü makineleri, düz örgü makineleri, konfeksiyon CAD sistemi, tekstil baskı sistemleri yer alıyor.

SCG122

Shima Seiki, dikişsiz üretim yapabilen Wholegarment serisinin yanı sıra üretimini yaptığı düz örme makineleri ile tekstil sektöründe yoğun talep görüyor. Hemen hemen ürettiği bütün makinelerde SlideNeedle teknolojisini kullanan Shima Seiki, hız, verimlilik ve tutarlı kalite gibi özellikleri bünyesinde barındıran SCG122-SNSCG 122SN ile geleneksel el örgüsü ve dijital örgüyü birleştiriyor. 122 santim örgü genişliğinde çalışabilen makine, saatte 4.000 metre üretim hızına erişiyor. Örgü hız göstergesi sayesinde 10 farklı hızda çalıştırılabilen SCG122, elektronik olarak kontrollü dikiş yoğunluğu ayarlanabiliyor.

Çift Knitran örgü sisteminin kullanıldığı SCG122, raf motoru ile eş zamanlı transfer gerçekleştirebiliyor. Bağımsız iplik taşıyıcıları sayesinde kesintisiz üretime devam edebilen makinede, yumuşak iplik kullanımı için yaylı sinker sistemi bulunuyor. Shima Seiki tarafından geliştirilen selenoid seçiciler sayesinde tam jakar seçiminin yapılabildiği SCG122’de ayrıca bulunan iplik durdurucu sayesinde düğümlenme sorununun önüne geçiliyor.

Longbed

DSCS Dijital Dikiş Kontrol Sistemi ve SV-ve SC-türleri özellikli yay tipi platin sistemine sahip olan SSG 202, 234 ve 236 Longbed model düz örgü makinelerinde kalite, verimlilik, çok yönlülük, kullanım kolaylığı ve ekonomi birlikte sunuluyor. R2 CARRIAGE ve WideTandem özellikleri ile donatılan Longbed modellerinde ayrıca WideGauge ile çok yönlü üretim seçeneği de bulunuyor.

Üzerinde bulunan özel örgü şişleri sayesinde yarım ölçü örgü tek bir makinede yapılabiliyor. Selenoid seçicler sayesinde iğne değişimin en aza indirgendiği Longbed serisinde her iğne yatağı ya da tandem modunda iki özdeş adet tüm genişliği boyunca örme paneller yeteneğine sahip. Ayrıca SSG 202, 234 ve 236’te bulunan ikiz arabalar sayesinde esnek üretim seçeneklerinden maksimum şekilde yararlanılabiliyor.

MACH2SIG123-SC 18G

Kabartmalı motif işleme alanında çığır açan MACH2SIG123-SC 18G düz örme makinesi, üzerinde bulunan 40 motif taşıyıcısı ile rakiplerinin önüne geçiyor.  SDS-ONE APEX3 ayar yazılımı sayesinde 3-D modellerin de çalışılabildiği makine, hızlı müdahale sistemi sayesinde saatte 5.040 metrenin üzerinde bir hızla çalışabiliyor. Yeni eklenen i-DSCS+DTC yazılımı sayesinde hızlı ve ince ayarlı örme yapabilen makine, Wholegarment’i destekleyen 4 yataklı SlideNeedle donanımlı MACH2x ile örgü eni küçük aksesuarlar, çocuk giyim, erkek giyimi, kadın giyim üretimi için bütün özellikler sağlanıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.