Dünya Türk Çorabı Giyiyor

Türk firmaların ürettiği çorap ve yatak kıyafeti modelleri dünya çocuklarının ve ebeveynlerinin tercihi oluyor.

  03 Ocak 2020 15:28 Cuma
Dünya Türk Çorabı Giyiyor

Ürettiği 1,5 milyar çift çorap ihracatından yılda 1 milyar dolar gelir elde eden Türkiye, Çin’den sonra dünya pazarının en büyük ikinci çorap tedarikçisi konumunda yer aldı. Özellikle Türk çoraplarının kalitesinden memnun kalan Avrupalı alıcılar yatak kıyafeti sektöründe de ülkemize yöneldi. Almanya’ya 39,9 milyon dolar değerinde iç giyim ve yatak kıyafeti ihraç edilirken, Fransa’ya 19,2 milyon dolarlık, İngiltere’ye  19,1 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Dünya üretiminin yüzde 10’unu karşılıyor

Çorap ve yatak kıyafeti sektöründe, hedef kitlenin başındaysa bebekler ve çocuklar bulunuyor. Türkiye’deki üretici firmaların yüksek kalite standartları, yaratıcı dizaynları ve son teknolojileri kullanarak ürettiği çorap ve yatak kıyafeti modelleri dünya çocuklarının ve ebeveynlerinin tercihi oldu. Dünyadaki her 6 çocuktan biri Türk çorabı giyerken dünya çorap üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu ülkemiz tek başına gerçekleştiriyor.

Cazibe Merkezi Konumunda

Dünya üzerinde yakalanan ihracat başarısıyla birlikte, sektöre dair yapılan organizasyonlar, üreticiyi dünya pazarında söz sahibi yapmaya devam ederken yabancı yatırımcılara karşı da Türkiye’yi cazibe merkezi haline getiriyor.  8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında bir araya geleceği 38. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı-CBME Türkiye sektörün önemli bebek/çocuk çorap ve yatak kıyafeti üreticilerine de ekonomik anlamda büyüme ve yeni pazarlara açılma fırsatı sunacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.