Deniz Kabukları FORM’la Sedef Düğme Oluyor

Türkiye’nin önemli düğme üreticilerinden Form Düğme, katıldığı Konfeksiyon Makinaları fuarında büyük ilgi gördü.

  15 Haziran 2012 23:47 Cuma
Deniz Kabukları FORM’la Sedef Düğme Oluyor

Türkiye’nin önemli düğme üreticilerinden Form Düğme, katıldığı Konfeksiyon Makinaları fuarında büyük ilgi gördü. Ürün gamındaki doğal ve polyester düğme koleksiyonlarının tümünü sergileyen firma, hem müşterileriyle birebir görüşme hem de ziyaretçilere yenilikçi ürünlerini tanıtma şansı yakaladı.  Firma son dönemde yaptığı yatırımlarla hem üretim kapasitesini hem de üretim çeşitlerini arttırarak, güçlü bir markaya dönüştü.

Özellikle yüzde yüz doğal malzemelerden yaptığı düğmelerle ihracat pazarında yoğun talep gören Form Düğme, deniz kabuklarını kullanarak tasarladığı sedef düğme ile, hazırgiyim koleksiyonlarına deniz ışıltısı ve şıklığı getiriyor.

Yüzbinlerce çeşiti, göze hoş görünen renk ve zarifliği ile deniz kabukları her zaman bir süs eşyası olarak değer gördü. Yoğun olarak ev süslemesinde kullanılan deniz kabukları, Form Düğme ile birlikte daha estetik bir biçimde kıyafetlerde düğme olarak yer alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Form Düğme kurucu ortaklarından Mustafa Oktay, tüm deniz kabuklarının düğme haline dönüştürülmesinin mümkün olmadığını belirtti. Kabukların belirli kalınlık, sertlik ve yüzey düzlüğü kriterlerine göre toplandığını belirten Oktay; “Bu kriterlere uygun kabuklar genellikle Avusturalya, Çin, Meksika ve Endonezya’da bulunuyor. Toplanan kabuklardan oluşan ilk taslaklar makinalarda işlenebilecek hale getirildikten sonra düğme haline dönüştürülüyor. Yüzyıllardan beri kullanılan deniz malzemesi günümüzde dünyanın en iyi gömlek üreticileri tarafından tercih ediliyor” dedi.

Taklit Sedef Düğmeler Gerçeği Gibi Parlamaz

Polyester veya başka malzemeler kullanılarak da doğal sedef düğmenin taklidinin yapılabildiğine değinen Mustafa Oktay, ancak hiçbir taklidin gerçek sedefin sahip olduğu pırıltı ve ışıltıya sahip olmadığının altını çizdi. Sedef düğmelerin yüzde yüz doğaya dönüşümleri sayesinde tamamen çevreci ürünler olduklarını vurgulayan Oktay, 6 farklı çeşit deniz kabuğundan üretilen sedef düğmelerin büyük miktarda Form Düğme stoğunda bulunduğunu açıkladı. Oktay, ürettikleri sedef düğmeleri, Zara, Massimo, Dutti, Burberry, Marks&Spencer gibi dünya ünlü moda ve perakende markalarına sattıklarını dile getirdi. Sedef düğme segmentinde Avrupa ve Asya pazarında satış lideri firmalardan biri olduklarını kaydeden Oktay, uluslararası markaların hem görselliği hem de çevreci özelliği nedeniyle bu ürünü tercih ettiğini sözlerine ekledi.

1996 yılından bu yana düğme sektöründe yer alan Form Düğme, İstanbul Esenyurt’taki 6 bin metrekarelik modern üretim tesisinde her türlü düğme ve aksesuar üretimini ve ithalatını gerçekleştiriyor. Firmanın doğal malzemelerden yaptığı düğmeler arasında korozo düğme (palmiye ağacı çekirdeği) de geniş bir yer tutuyor. Form Düğme korozonun yanı sıra; sedef, kokonat, deri ve boynuz düğmeler ile doğal ürün yelpazesini geniş tutuyor. AR-GE departmanı ile sürekli çalışmalarını geliştiren firma, modern tesisi ile her türlü ürünün işlenmesini ve talep edilen koleksiyonun hızlı bir şekilde teslim edilmesini garanti ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.