DeFacto Halka Arz Ediliyor

Türk hazır giyim sektörünün önde gelen perakende şirketlerinde DeFacto, yayınladığı taslak izahname ile sermaye artırımı ve mevcut hissedarların hisse satışı yoluyla halka arzın gerçekleşeceğini duyurdu.

  11 Nisan 2018 01:00 Çarşamba
DeFacto Halka Arz Ediliyor

Hazır giyim perakende zinciri DeFacto halka arza hazırlanıyor. Şirketin ek satış dahil azami yüzde 29,81'i sermaye artırım ve ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek. 450'den fazla mağazası bulunan ve 22 ülkede varlığını sürdüren DeFacto, aşırı tahsis seçeneği tamamen yerine getirilirse İMKB'nin İstanbul borsasında 68,5 milyon lira nominal değer payını göreceğini belirtti.

DeFacto'nun sermayesi 212.6 milyon liradan 229.7 milyon liraya yükseltilerek buradan gelen 17 milyon lira nominal değerli pay ve ortaklara ait 42.5 milyon lira nominal değerli pay halka arzla satılacak. Halka arz edilecek bu hisselerin yüzde 15'ine denk gelen hisse de ek satış kapsamında satılabilecek.

DeFacto'nun mevcut hissedarları arasında yüzde 66,5 pay ile Zeki Cemal Özen, yüzde 13,7 pay ile İhsan Ateş, yüzde 4,57'şer pay ile İdris Özçelik ve Şahin Demir, yüzde 8,66 pay ile DF Retail Holdco Cooperatief U.A. ve yüzde 2 pay ile Ozn Investment SARL bulunuyor.

2017 yılı sonunda yüzde 30, yıllık yüzde 191 artışla 2.65 milyar lira gelir elde eden DeFacto’nun, 61,3 milyon lira kâr elde ettiği belirtiliyor. Şirketin internet sitesinde yayımlanan taslak izahnamede halka arz fiyatı, tarihi ile ilgili detaylar ise henüz açıklanmadı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.