Canepa Yenilikçi Ürünleriyle Première Vision Paris’te

Canepa, yenilikçi baskıların modern kumaşlar ile birleştiği ilkbahar/yaz 2017 koleksiyonunu Première Vision Paris’te sergiledi

  10 Mart 2016 08:57 Perşembe
Canepa Yenilikçi Ürünleriyle Première Vision Paris’te

Canepa, yeni koleksiyonunda görsel sanatlar ve soyutlamadan esinlenen; geometrik şekiller, renkli desenler ve iç içe geçen grafikleri buluşturan kumaş tasarımlarını Première Vision Paris’te ziyaretçilerin beğenisine sundu. Koleksiyonda ince keten ve pamuk, nakış etkileri ve fil-coupé ile yeniden yorumlanırken, kaşmir ve ipek ise doğal renkleri ortaya çıkarıyor. Canepa; pamuk, ipek, karışımlar ve doğal elyaflardan yapılmış erkek prêt-à-porter koleksiyonunu da ilk defa Première Vision Paris’te sergiledi.

Yeni ürünlerinde yaratıcılık ve yüksek kaliteyi buluşturan Canepa, SAVEtheWATER® sistemini kullanarak sürdürülebilirliğe de katkıda bulunuyor. Eko-sürdürülebilir patentli ve sertifikalı SAVEtheWATER® sistemi kullanılarak üretilen gömlek kumaşları, büyük talep görüyor.

Canepa’dan SAVEtheWATER® Sistemi ile Sürdürülebilirliğe Katkı

Canepa’nın kadın ve erkek koleksiyonlarında öne çıkan bir diğer yenilikle ise tamamen SAVEtheWATER® sistemi kullanılarak üretilen, sarı, turuncu, yeşil ve mavi tonlarının da yer aldığı egzotik renk kartelasına sahip olan eşarp ve aksesuarlar için üretilen ince ipek ve diğer doğal elyaflar. Canepa,  sürdürülebilir teknolojileri ile Bureau Veritas tarafından belgelendirildiği üzere yüzde 90 oranında su ve yüzde 60 oranında elektrik tasarrufu yapabiliyor. Böylelikle çevreyi ve denizleri kirleten mikroplastik sorunundan sorumlu madde olan PVA’da tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Grubun Başkanı Elisabetta Canepa, 6 yıldır üzerinde çalıştıkları eko-sürdürülebilir kumaşlara olan talebin cirolara da yansıdığını belirterek, “Markalar ve müşterilerimizin son 6 yıldır üzerinde çalıştığımız eko-sürdürülebilir kumaşlara odaklanması, tekstil endüstrisinde yeni bir bölüm açan devrim niteliğindeki metodolojimizden kaynaklıdır. Diğer yeniliklerimiz arasında ise yakın dönemde yarattığımız; yıkandıktan sonra bile ateşe dayanıklılık özelliğini koruyan ultra-hafif kumaşlar için bir patent olan kalıcı Anti-fiamma bulunuyor.” sözlerine yer verdi. Canepa, 2016 yılında, eko-sürdürülebilir patentli üretim sayesinde daha fazla büyüme beklediklerini belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.