Çalık Denim Yaza Merhaba Dedi

Denimin güçlü üreticilerinden Çalık Denim, Summer Event kapsamında, küresel pazardan gelen denim uzmanlarına, İstanbul ve Malatya’da bir gezi düzenledi.

  16 Temmuz 2012 17:19 Pazartesi
Çalık Denim Yaza Merhaba Dedi

Türkiye’nin en önemli denim üreticilerinden Çalık Denim, düzenlediği ‘Summer Event” ile yeni sezon ürünlerini tanıttı. Topkapı Sarayı’ndaki Karakol Restaurant’ta gerçekleştirilen etkinliğe denim alanındaki önemli tasarımcılar, küresel pazardan tedarikçiler ve yurtiçindeki müşteriler ilgi gösterdi. Çalık Holding bünyesinde yer alan firma, bu etkinlikten önce yurtdışından gelen müşterilerine Malatya’daki tesisleri kapsayan bir gezi düzenledi. Misafirler ayrıca İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini de daha yakından izledi.

Doğaya sayılı ürünleri ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile faaliyetlerini sürdüren Çalık Denim, Summer Event ile dünya moda markalarını Topkapı’da ağırladı. Dünyanın en büyük 10 premium denim üretişinden biri olan Çalık Denim’in etkinliğine, Amerika, Fransa, İtalya, Hollanda, Almanya, İngiltere, Danimarka, Belçika, İsveç, Tunus, Fas, Hong Kong gibi ülkelerden gelene önemli denim firması temsilcileri ve marka tasarımcıları katıldı.  Firma, etkinlik kapsamında küresel pazardan gelen misafirlerine Malatya ve İstanbul gezileri düzenledi. Misafirler Malatya’da Çalık Denim tesislerini gezerek, üretim sürecini yakından inceledi ve AR-GE Merkezi’ni yakından görme şansı yakaladı.

Çalık Denim, Summer Event kapsamında ayrıca Topkapı Sarayı Karakol Restaurant’ta ‘We Live in Public’ koleksiyonunu tanıttı. Moda tasarımcısı Ümit Ünal’ın danışmanlığında hazırlanan koleksiyon izleyicilerden büyük beğeni kazandı. Etkinlikte ayrıca İlhem Kodja’nın performansı da büyük beğeni kazandı.

Topkapı Sarayı’ndaki etkinlikte bir konuşma yapan Çalık Denim Genel Müdürü Önder Öksüz, çevreye duyarlı ürün üretimine önem veren bir şirket olduklarının altını çizdi. 2012’de Çalık Denim’in 25 yılı geride bıraktığını hatırlatan Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü; “Çeyrek asrı geride bırakıyoruz. Bu yıl yatırımlarına yenilerini ekleyen şirketimizin, 2013 yılı ortalarına kadar yapacağı toplam yatırım 23 milyon Dolar’ı buluyor. Bu yatırımlarla Çalık Denim, önümüzdeki çeyrek asır için de teknolojik olarak hazır hale gelmesini hedefliyoruz. Çalık Denim olarak, hem üretim kalitemiz hem de teknolojiye verdiğimiz önemle lider kalmayı başardık ve başarmaya da devam edeceğiz”

Yakın Plan Çalık Denim

1987 yılında Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık tarafından Malatya’da 111 milyon Dolarlık bir yatırımla kurulan Çalık Denim, özellikle; denim kumaş, gabardin ve iplik üretimi gerçekleştiriyor. Kısa sürede dünya çapında tam entegre bir denim üreticisi konumuna gelen firma, 2011 yılında 204 milyon Dolar ciro elde etti.

Yıllık kumaş üretimi 36 milyon metreye ulaşan firma, Malatya’da 250 bin metrekare kapalı alana sahip 375 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesislerinde dünyaca ünlü markalar için üretim gerçekleştiriyor. Diesel,  G-Star, Jack&Jones, Ann Taylor, Salsa, Next, Benetton, Esprit, H&M, Calvin Klein, , Tommy Hilfiger, V&F, Mark&Spencer, ve Zara gibi markalara ürün tedariği sağlayan firmanın pazarları arasında İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, ABD, Çin, Tunus, Cezayir ve Fas öne çıkıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.