Çalık Denim, 30. Yılında Hedef Büyüttü

Çalık Denim, 2020 yılına kadar 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini 60 milyon metreye çıkarmayı ve globalde pazar payını arttırmayı hedefliyor.

  20 Ekim 2017 01:00 Cuma
Çalık Denim, 30. Yılında Hedef Büyüttü

Premium denim kumaş üretiminde dünyada önemli firmalar arasında yer alan Çalık Denim, kuruluşunun 30’uncu yılını kutluyor. Her yıl Ar-Ge’ye ayırdığı bütçe ile inovatif ürünler geliştiren ve 42 milyon metrelik kapasitesiyle, dünyada katma değerli denim kumaş üretiminin yüzde 50’sini gerçekleştiren Çalık Denim, 2020 yılına kadar 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini 60 milyon metreye çıkarmayı hedefliyor. Günümüzde 40 ülkeye ihracat yapan Çalık Denim, halen yüzde 5 olan dünyadaki pazar payını 2020 yılında yüzde 10’a çıkaracak.

30’uncu yıl nedeniyle düzenlenen basın toplantısında dünyada ve Türkiye’de denim pazarı hakkında bilgi veren Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici, Çalık Denim’in, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 200 şirketi arasında yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Son 7 yılda yapılan 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitemizi artırdık ve şu anda dünyanın ilk 10 premium denim üreticisi arasında yer alıyoruz. 30 yıllık tecrübe ve ticaret bilgimiz ile başta öncelikli pazarlarımız Avrupa ve Amerika olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeye direkt kumaş ihracatı gerçekleştiriyoruz.”

2018 – 2021 döneminde ek 120 milyon dolarlık yatırımla kapasiteyi 60 milyon metreye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yenici, “Buna paralel olarak 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz üretim ile katma değerli ve inovatif ürün gamında dünyada yüzde 5 olan pazar payımızı, 2020 yılında yüzde 10’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için gözümüzü kırpmadan çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Çalık Denim’in, Ar-Ge kaynaklarına yapılan düzenli yatırımları, inovatif yaklaşımları ve yeni koleksiyonlarıyla dünya pazarındaki marka bilinirliğini her geçen yıl artırdığını ifade eden Yenici, denim sektörünün moda ve teknoloji ile iç içe hareket ettiğini belirterek Ar-Ge yatırımlarının önemine değindi. Yenici şöyle konuştu, “Türkiye’nin tekstil sektöründeki yedinci Ar-Ge merkezine sahibiz ve yeni vizyonumuza uygun şekilde Ar-Ge çalışmalarımızla daima gelişmeyi sürdüreceğiz. Premium segmentteki bir denim kumaş üreticisi olarak sektördeki varlığımızı korumak ve inovatif yapımızla müşterilerimizin çözüm ortağı olmak için en önemli yatırımlarımızı her zaman teknoloji ve inovasyona yapıyoruz. Sayısal olarak bakıldığında da ciromuzun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarımıza ayırıyoruz. Bu araştırmalar sadece denim ya da kumaşı kapsamıyor. Çok daha geniş bir alanda, nano-teknoloji, akıllı kumaşlar, farklı fonksiyonel özellikler üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

30 Genç Uluslararası Tasarımcı İle Denim Loves Art Sergisi

Denimin farklı disiplinlerde kullanılabilmesinden ilham alarak tasarlanan “Denim Loves Art Sergisi” hakkında da bilgi veren Hamit Yenici, Çalık Denim’in 30. yılında, 30 genç uluslararası tasarımcıyı destekleyen bir projeye imza attığını ifade etti. Yenici, “30. yılımızda 30 uluslararası genç tasarımcının eserlerinden oluşan Denim Loves Art sergisini oluşturduk. Dünyanın en prestijli okulları arasında olan Parsons, Amsterdam of Fashion, The Fashion Institude of Design& Merchandising, Central St. Martin, Edinburg University, Citadella Artistic School ve İstanbul Moda Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi okulların tasarım ve iç mimarlık bölümlerinden öğrencilere çağrı yaptık. Uluslararası bir jüri tarafından seçilen katılımcılar, denimin hayatımızın her alanında olduğunu vurgulamak amacıyla, sadece kıyafet değil, mobilya, aksesuar, ayakkabı, çanta, kilim gibi birçok ürün tasarlayarak, denimin yaşamdaki rolünü vurguladılar.” dedi.

Dünya Çapında Markalarla İş Birliği

Çalık Denim dünyanın önde gelen markaları için katma değerli üretimi sürdürüyor. Acne, Ann Taylor, Armani Jeans, Benetton, Calvin Klein, Celio, Citizens of Humanity, Colins, Diesel, Frame, GAP, G-Star, Guess, H&M, Hugo Boss, Jack&Jones, Kuyichi, LTB, Liu Jo, Mark&Spencer, Mavi, Mother, Pepe Jeans, Ralph Lauren, Replay, River Island, Scotch&Soda, Tommy Hilfiger, Top Shop ve Zara gibi dünya ve Türk markaları için üretim gerçekleştiriyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.