Brückner’den Çevre Dostu Teknolojiler

Getzner AG, Brückner’in çevre dostu Eco-Heat ve Eco-Air sistemleri ile, egzoz salınımını en aza indiriyor.

  21 Şubat 2019 00:00 Perşembe
Brückner’den Çevre Dostu Teknolojiler

200 yıl önce kurulan Getzner AG, Şam kumaşı ve gömlek kumaşı üretiminde lider firma. Getzner AG'nin Bludenz'deki ana fabrikasındaki yeni üretim alanında, kumaşlar dokunuyor ve hazır giyimde kullanılmak üzere terbiye ediliyor. Bunlar özellikle yeni Brückner germe makinesi üzerine özel işlemlerle hazırlanıyorlar. Tekstil terbiye işlemleri sırasında maddeler kumaştan buharlaştıkça, germe makinesi üzerinden süpürülmesi gerekiyor ve bu egzoz havasının çevreye yayılmadan önce de temizlenmesi gerekiyor.

Getzner AG'nin yeni germe makinasının sebep olduğu egzoz havası temizleme işlemi Brückner Eco-Heat ve ECO-Air sistemi ile çok aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. Önce Eko-Heat geri kazanım sisteminde, kurutma işlemi için ısıtılmış temiz hava üretiliyor ve bu da enerji tüketimini gözle görülür biçimde azalma sağlıyor. Sonra, Eco-Heat ısı geri kazanım sisteminde, şirketin iç ısıtma sistemi için su ısıtılıyor ve böylece ısıtma ihtiyacına bağlı olarak, harcanan ısı enerjisinin % 85'i geri kazanılıyor. Egzoz salınımındaki maddeler yoğunlaştırılarak bir sonraki Eco-Air egzoz havası temizleyicisinde ayrılıyor. Egzoz havası fanının arkasındaki susturucu, egzoz sesini de en aza indiriyor.

Kanıtlanmış Eco-Heat bileşenleri yüksek ısı transfer verimi ve özellikle sağlam ve bakım gerektirmeyen bir tasarım sağlıyor. Isı eşanjörlerinin, tam performans sağlamak için kaçınılmaz tortulardan düzenli aralıklarla temizlenmesi gerektiğinden, çıkarılmaları kolaydır. Isı eşanjörleri verilen temizlik banyosunda düzenli olarak kaynatılıyor. Getzner AG stokta yedek ısı eşanjörü modüllerine sahip olduğundan, ısı eşanjörleri zaman baskısı olmadan temizlenebiliyorlar.

Bu modern çok aşamalı egzoz havası sistemi ile Getzner AG yüksek bir enerji verimliliği sağlayarak, egzoz havası ısısının çoğunun Brückner Eco-Heat sistemlerinde geri kazanımını sağlıyor. Ayrıca, bu açık ortam, Brückner Eco-Air egzoz havası temizleme sistemi sayesinde, üretim sürecindeki duman, gürültü ve kokularla kirlenmemiş oluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.