Brood Çok Kültürlü Çok Renkli

Kadın giyimin genç ve yeni markası Brood, kurucusu Türk asıllı Serkan Sarıer ile New York Moda Haftası’nda başarılı bir sunuş gerçekleştirdi.

  17 Temmuz 2012 22:21 Salı
Brood Çok Kültürlü Çok Renkli

Geçtiğimiz baharda New York moda haftasında Brood markası ile 2013-2013 Sonbahar Kış koleksiyonunu tanıtan Serkan Sarıer yine alkışları toplamayı başardı. New York’ta yaşayan genç tasarımcı çok kültürlü kimliğini koleksiyonlarına yansıtıyor. Babası Türk annesi ise Boşnak olan Sarıer, Almanya’da büyüdü ve profesyonel yaşamını Antwerp’teki Royal Academy of Fine Arts’tan mezun olduktan sonra New York’ta sürdürmeye başladı. Mezun olduktan sonra Emanuel Ungaro’nun couture koleksiyonları için asistanlık yapan tasarımcının çalıştığı markalar arasında Giambattista Valli, Haider Ackermann ve Olivier Theyskens bulunuyor. Köklerine bağlı olan tasarımcı marka adını ‘aile’ anlamına gelen Brood olarak kendi belirlemiş. 2011 yılındaki New York Moda Haftası’nda en çok konuşulan marka olarak moda dünyasında adını hızla duyuran Brood, 2012-2013 yılı için de kesimleri ve bakılarıyla temiz bir koleksiyon sunuyor.

Haute Couture geleneğinden gelen Sarıer tasarımlarında bu seçkin tavrı yansıtıyor. Cüretkar kesimler ve şeffaf kumaşların yanı sıra, ipek faille ceketler, kokteyl kıyafetleri plastik fermuarlar, bağ ve uçkurlar koleksiyonda dikkat çeken detaylar arasındaydı. Koleksiyonda, İngiliz sanatçı Lynn Chadwick ve Glenn Brown’dan ilham aldığı belirtiliyor. Chadwick’in büyük metalik duruşuna karşın Brown’ın berrak baskı uygulamaları koleksiyona yansımış. Jeolojik görünümlü baskıları Brown’dan ödünç aldan Sarıer, Chadwick’tan ilham alan metalik altın tasarımı ile defilenin finalini yaptı. Haute Couture izi taşıyan koleksiyon, buna karşın daha spor ve daha rahat kullanım için kesimleri ile fark yaratmış. Aksesuar olarak fermuarların öne çıktığı üst ve alt parçalar farklı şekillerde kombinlenebiliyor.

Sportif, yumuşak ve feminen bir koleksiyon hazırlayan Sarıer, sportif ve romantik ruhu bir araya getirmiş. Asimetrik şifon elbiseler, akışkan bele oturan tasarımlar, ipek dökümlü mini etekler, tasarımcının tercihleri arasında yer almış. Mini eteklerin yanı sıra, yırtmaçlı uzun eteklerin de yer aldığı koleksiyonda Yves Klein mavisi, altın, siyah ve beyaz yoğun olarak kullanılmış. İpek ve pamuklu kumaşların tercih edildiği koleksiyonda, vücuda oturan ceketler ve etekler ana tasarımları oluşturuyor. Tasarımlar üzerindeki fermuarlar bir aksesuar olarak sayılmazsa eğer, platform ayakkabılar koleksiyonun temel aksesuarı kabul edilebilir.

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.