Bonisa, Invista İsbirliği İle 2015 Trendlerini Sundu

Zümrüt Tekstil’in Bonisa markası Invista işbirliği ile düzenlenen seminerde 2015 İlk Bahar - Yaz Trend sunumuyla müşterileriyle buluştu

  29 Nisan 2014 08:57 Salı
Bonisa, Invista İsbirliği İle 2015 Trendlerini Sundu

Dünyanın en büyük entegre polimer ve elyaf üreticileri arasında yer alan Invista, Zümrüt Tekstil ile birlikte gerçekleştirdiği seminer ile 2015 Global Hazır Giyim İlkbahar Yaz Trendlerini sundu. Etkinlikte Zümrüt Tekstil’in Bonisa markası adı altında pazara sunduğu Lycra elyafı içeren kumaş koleksiyonları da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Zümrüt Tekstil ve Invista işbirliği ile düzenlenen seminerde LYCRA® elyafının marka değer zincirinde hem kumaş ve konfeksiyon üreticilerine hem de markalara kattığı değer ve teknik avantajlar ziyaretçilere anlatıldı. Seminerin açılış konuşmasını Zümrüt Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M. Naci Toplu yaptı.

Üretimlerin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ettiklerini belirten Naci Toplu, “Aylık 500 tonun üzerinde satış gerçekleştiriyoruz. İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Üretilen tüm iplikleri Bonisa kumaşları için kullanıyoruz. Alanında uzman kadromuz ve teknolojik altyapımızla güçlenen Ar-Ge'miz sayesinde dikkat çekici yeni ürünler geliştirmekteyiz. Yeni tür kumaşların yanı sıra yeni elyaflar, yeni karışımlar ve yeni tekniklerle geliştirilmiş kalitelere sahip olmak şirket hedeflerimizin en önemlilerinden birini oluşturmaktadır” dedi.

Invista Teknik & Pazar Geliştirme Uzmanı Kadir Cesur seminer sonrası Yayın Grubumuza Invista tanıtımı ve LYCRA® elyafının marka kullanım avantajları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kadir Cesur yayın grubumuza yaptığı açıklamada Türkiye de özellikle tekstil sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve sektör açısından büyümenin devam edeceğine inandıklarını belirtti. 2013 yılı itibariyle ekonomik anlamda elyaf sektörü daha stabil hale geldiğini söyleyen Cesur, “Avrupa’da başlayan pozitif ivmenin 2014 yılında sürmesini bekliyoruz.  2008 yılından beri devam eden dalgalanma elyaf sektörünü de etkiledi. Invista olarak bugünleri geride bıraktık. Özellikle hakim olduğumuz polimer elyaf ve tekstildeki uygulamaları üzerine yaptığımız inovatif çalışmalar hızla devam etmekte. Tamamen Türkiye’yi hedef alan çalışmalarımızla yeni ürün inovasyonları, yeni teknolojiler ile Türkiye’de daha aktif olmayı hedefliyoruz. Müşterilerin daha kolay ulaşabileceği daha rahat yeniliklere ulaşabilecekleri çalışmaları planlıyoruz” dedi.

Dünya geneline bakıldığında kapasite artırımından ziyade farklılaşmaya yönelik yatırımlarının gündemde olduğu belirten Kadir Cesur bunun en büyük örneğinin Advansa’dan lisans haklarını aldıkları COOLMAX® ve THERMOLITE® markalarını ürün gamlarına bünyelerine katmaları olduğunu vurguladı. Cesur, yapılan bu yatırımın hem söz konusu iki marka için hem polimer elyaf üretimi için artı bir kazanım olduğunu söyledi. Ayrıca dünya yapay elyaf pazarının liderler üreticilerinden Lenzing Grup ile olan selülozik denim üretme işbirliği hakkında bilgi veren Cesur, “Bir birinden bağımsız gibi hareket eden elyafların birlikte kullanımdan nasıl bir avantaj sağlanacağı bu çalışmayı çok anlamlı bir çalışma olarak değerlendiriyoruz.  Bu tür çalışmaların gelecekte artarak devam edeceğine inanıyoruz.  İnovasyon çalışmalarında toplam kazancı göz önünde bulunduruyoruz. Sadece ürünü kullanana değil üretim zincirindeki her segmente fayda sağlayacak gelişmeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Zümrüt Tekstil Invista İş Birliği

Zümrüt Tekstil’e yeni hazır giyim trendlerinden esinlenerek ve Lycra elyafı kullanarak oluşturdukları kumaş koleksiyonu için teşekkür eden Kadir Cesur, “Invista olarak, iş ortaklarımıza Lycra elyafı ile hem ürünlerinde sürekli bir kalite hem de yüksek bir marka değeri sunuyoruz.  Global giyim pazarında desteklemek ve değer katmak adına yaptığımız çalışmalara yenilerini katmak istiyoruz. Bu yıl polimer elyafı günlük hayatta çok sık duyacaksınız. Ulaşacağı kullanıcı sayısında artış yaşanacak. Kısa zamanda inovasyon anlamında sürprizlerimiz olacak” dedi.

Yakın Plan Zümrüt Tekstil

Zümrüt Tekstil, 2000 yılında open end tesisi ile girdiği tekstil sektöründe kısa sürede başarılarıyla önemli firmalar arasında yerini aldı. 2006 yılında örgü tesisini hizmete sokan Zümrüt Tekstil iplik üretimindeki tecrübesini örgü kumaş alanına aktarmayı başardı. Bonisa markası ile yurtiçi ve yurtdışında iyi bir pazara sahip olan Zümrüt tekstil, viskon başta olmak üzere, modal, lyocell tencel, bambu, viskon karışımları, organik pamuk, cupro gibi farklı hammaddelerden 8/1 Ne'den 60/1 Ne'ye kadar kalınlıklarda open end iplik üretimi yapıyor. Firmanın örgü tesisi günlük 22 ton üretim kapasitesi ile çalışıyor. Ön terbiye-boya ve apre işlemlerini de gerçekleştiren Zümrüt Tekstil, Bonisa markalı kumaşlarını yüzde 100 kalite kontrol ve fiziksel testlerden geçirdikten sonra müşterilerine sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.