Akris, Sonbahar’da Siyahın Hüznünü Yansıtıyor

Akris’in Sonbahar koleksiyonunda siyahın yoğunlukta olduğu kruvaze ceketler, vizon trençkotlar, pelerinli montlar öne çıkıyor

  13 Temmuz 2015 08:16 Pazartesi
Akris, Sonbahar’da Siyahın Hüznünü Yansıtıyor

Henüz daha yazın yüzünü göstermediği bu günlerde, Albert Kriemler’ın hazırladığı Akris Sonbahar koleksiyonu, sadeliğin ve neredeyse tek rengin kullanıldığı bir koleksiyon olarak öne çıkıyor. Siyah rengine tasarımlarının neredeyse bütün parçalarında yer veren modacının renk tercihi oldukça dikkat çekiyor. Renk açısından oldukça dar kalıplarda olan tasarımlarda siyahın dışında beyazın da kullanıldığı görülüyor. Koleksiyonda, beyaz kruvaze ceketler, görkemli vizon trençkotlar ve yuvarlak omuzlu pelerinli montlar beğenilen parçalar arasında gösteriliyor. Parlak pantolonlar, mini etekler siyah bluz ve ceketlerle kombine edilirken, büyük boy olarak tasarlanan hırkalar asi yöne vurgu yapıyor.

Fonksiyonel kullanıma uygun olmasının yanında özel gün seçimleri için tercih edilebilecek parçalar, bu yönüyle daha geniş bir alıcı kesimine hitap ediyor. Özel etkinliklerinde kullanılabilecek takımlar, tek renk tül elbiselerle birlikte, kış aylarında günlük yaşamda önemli bir yer tutan süveterler de koleksiyonu süslüyor. Akris koleksiyonunda siyah ile transparan uyumu önemli bir ayrıntıyı oluşturuyor. Koleksiyonda sade siyah transparan detayların olmasının yanında, taşlarla süslü tül kumaşların kullanıldığı görülüyor. Bunun dışında siyah kumaş pantolonlar, dik yaka ve uzun kollu şeffaf kumaştan tasarlanan üstlerle kombinlenebiliyor. Tek tek elbiselere bakıldığında asi ruhun simgelendiği görülen koleksiyonda, deri, dantel ve farklı tip kumaşların birbirine eklenerek oluşturulan tasarımlar, modacılar tarafında da en beğenilenler arasında yerini alıyor. Koleksiyonda elbiselerin yanı sıra, pantolon-ceket takımlarında kapri modeller dikkat çekiyor. Yine siyah rengin hakim olduğu bu tasarımlarda, boğazlı balıkçı yaka kazaklar, uzun kollu ceketler ve pantolonlar beyaz çizgilerle detaylandırılmış.

Aksesuar Seçimleri Dikkat Çekiyor

Boy uzunlukları açısından; diz üstü ve yırtmaçlı yere kadar uzanan elbiseler görülüyor. Koleksiyonun renk paletini ise başta siyah olmak üzere krem, gri, patlıcan moru ve lacivert renkleri oluşturuyor. Tasarımcı, koleksiyonunda yer alan modellerde saten, kürklü, yün, kaşmir, örme, lurex(simli), tül, yün, vizon, angora, suet, ipek ve polar gibi kumaşları tercih etmiş. Koleksiyonun aksesuar gruplarında kavisli topuklu ayakkabılar, el çantası olarak ta kullanılabilen büyük boy seyahat çantası, gözlerin üzerine peçeler ve büyük kemerlere yer verilmiş. Tasarımcı Kriemler, koleksiyonunu aralık ayında kaybettiği annesi Ute Kriemler’in anısına adadığı belirtiliyor.

Koleksiyonunu hazırlarken; balıkçı yaka uzun elbiseler, bluz ve pantolon kombinasyonlarını, temiz terziliğiyle annesinin gardırobundan ve giyim tarzından ilham aldığı ifade edilen tasarımcının, koleksiyonu tam anlamıyla hüzün temasını taşımıyor. Tüm siyah renk paleti, tasarımcının acısını yansıtmasına rağmen, bir tunik elbise üzerine sade beyaz bir kürkle umut ışığını simgelediği anlaşılıyor. Ayrıca Kriemler, Monako Grand Prix ve Joseph Maria Olbrich’in tasarımlarından da ilham alıyor. Tasarımcı Prix’in elbiselere uyguladığı detayları kullanmayı seviyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.