ABD’ye Ev Tekstili İhracatı Arttı

Olumsuz yönde yaşanan tüm politik gelişmelere rağmen, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı ev tekstili ürünlerinin ihracatı önemli ölçüde artış gösterdi.

  10 Eylül 2018 01:00 Pazartesi
ABD’ye Ev Tekstili İhracatı Arttı

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'na göre Türkiye, dünyada dördüncü, AB ülkeleri içinde ise ikinci en büyük ev tekstili tedarikçisi konumunda. Toplam üretimin yüzde 60’ını ihraç ürünleri oluşturuyor. 2017 ev tekstili ürünlerinin ihracat miktarı ise 2 milyar 600 milyon dolar olarak açıklandı. New York merkezli ‘Home Textiles Today’, son sayısında Türkiye’deki ev tekstili ürünlerine yönelik bir haber yaptı. Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik gerçekleştirdiği ihracatın boyutu hakkında bir yazı kaleme alan Joanne Friedrick, önemli veriler paylaştı. ABD’nin, Türkiye’den yaptığı ev tekstili ithalatının, Birleşik Devletler Gümrük Dairesi Tekstil ve Konfeksiyon Departmanı’nın Mayıs 2018 verilerine göre, bir önceki yıla oranla yüzde 29,5’luk artış yakaladığını belirten Joanne Friedrick, “Ev tekstili ürünleri ithalatı açısından bakıldığında Türkiye, belki ilk 10’a giremeyebilir. Ancak buradan yapılan ev tekstili ürünleri alımı, 2017 yılına göre yüzde 29,5’luk artışla 331 milyon dolara ulaştı.” ifadelerini kullandı. Haberde ayrıca, Türk ev tekstil ürünlerinin yüzde 17’sini Alman firmalarının aldığına vurgu yapılırken, ABD’nin yüzde 11 ile ikinci, Bulgaristan’ın ise yüzde 6 ile üçüncü sırada olduğunu gösteren grafikler paylaşıldı. Türkiye’nin geniş ürün yelpazesi ile ABD’de yeni iş ortakları kazanmayı sürdürdüğü belirtilirken, modern tesislerde, Endüstri 4.0 vizyonu ile harmanlamış bir üretim anlayışının hakim olduğuna dikkat çekildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.