İHİ DALGAKIRAN Beşinci Yaşını Kutladı

İHİ DALGAKIRAN Dilovası fabrikasında kutlanan 5'nci yıl seremonisine, İHİ Holding ve Dalgakıran Grubun Yöneticileri, İHİ DALGAKIRAN’ın iş ortakları, bayileri ve tedarikçileri katılım gösterdi.

  24 Mart 2022 10:01 Perşembe
İHİ DALGAKIRAN Beşinci Yaşını Kutladı

Sektörün iki güçlü isminin ortaklığıyla Şubat 2017’de kurulan İHİ DALGAKIRAN Turbo Kompresör, iş hayatına 7 çalışanı ile yola çıkmıştı. Şuan 40’ı mühendis 100 kişilik ekibiyle hızla büyümeye devam ediyor.

Açılış konuşmasını İHİ DALGAKIRAN Genel Müdürü Yakub Tüfekci yaptı. Tüfekci,“ Oldukça zorlu, ama bir o kadar da keyifli geçen 5 yıllık süreçte, üretim hattımızı kurduk. Türkiye ve yakın coğrafyadaki tek Turbo kompresör test merkezini aktive ettik. Tübitak onaylı Türkiye’nin ilk ve tek turbo kompresör ARGE merkezi unvanını aldık. Eşanjör üretim hattı, boyahane, kaynakhane, elektrikhane yatırımlarımızı tamamladık. Sektörümüz için çok kritik bir yatırım olan hassas balans merkezimizin yatırımını yaptık.” dedi.

Japon teknolosiyle Türkiye’de üretilen turbo kompresörlerin bazı modellerinde %70 yerlilik oranına ulaştıklarını belirten Yakub Tüfekci, Türkiye’de şu ana kadar üretilen en büyük kompresör olan 1850kW, 2500HP gücündeki TRX Serisi Turbo kompresör ile global rakiplere karşı rekabet güçlerini artırdıklarını da dile getirdi.

Pazarın Lideri

İHİ DALGAKIRAN’ın 5 yıl içinde ürettiği turbı kompresörler; 14 ayrı ülkede, 16 farklı sektörde çalışmakta. Türkiye, Avrupa, Afrika, Rusya ve Ukrayna’da mega tesislerin basınçlı hava çözüm sağlayıcısı oldu. Türkiye ve Ukraynada pazar lideri olduklarını açıklayan Tüfekci,“İHİ DALGAKIRAN kuruluşunuzdan önce, dört ithalatçı firmanın çok yüksek ücretleri ile, tamamen ithalata bağlı olan Türkiye turbo kompresör pazarında İHİ DALGAKIRAN’ın devreye girmesiyle rakip firmaların fiyatlarında %50’ye yakın düşüşler yaşandı. Ülkemiz Turbo kompresör konusunda %100 ithalatçı bir ülkeyken, ciddi oranda ithalat azaldı, ihracatımız ise günden güne artıyor. Beş yılda, İHİ DALGAKIRAN’ın Türkiye’nin dış ticaret açığını kapatmasındaki olumlu katkısı yaklaşık 70 milyon USD’dir'' diyerek sözlerini tamamladı.

‘’Yılda 300 Adet Üretim Hedefliyoruz’’

İHİ DALGAKIRAN CEO’su Kazuo Kobayashi, “İHİ DALGAKIRAN yolculuğuna turbo kompresör üretimi ile başladı ve portföyüne farklı ürün grupları eklemeyi planlamaktadır. Japonya'dan Türkiye'ye daha fazla know-how getireceğiz ve birlikte büyüyeceğiz. 2030 ciro hedefimiz 100 milyon USD'nin üzerindedir. Standart seri ve mühendislik serisi kompresörler için yılda 300 adet üretim yapmayı planlıyoruz ve tüm yatırımlarımızı bu hedef doğrultusunda planlıyoruz.  Ayrıca İHİ DALGAKIRAN Grup çalışan sayımız 200'ün üzerine çıkacaktır. İhracat oranı hedefimiz toplam üretimimizin %75'idir.” diye konuştu.

Dalgakıran Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Steven Young, ‘’Biz Vizyon 2030 olarak hedefimizi bir milyar dolara sabitledik ve bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken İHİ ve DK’nın özel bir rolü var ciddi bir katkıda bulunacak bu anlamda bu ilk beş yılı önümüze baktığımızda daha çok beraber olacağımız ve birlikte hikaye yazacağımız bir yolculuğun başında olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki beş sene içinde 10'uncu yılı kutladığımız zaman ve geri baktığımız zaman şu an koyduğumuz hedeflerin küçük bile kaldığını göreceğiz. Bu anlamda sizlerde devam eden desteğinizi esirgemeyin. Böyle bir tarih yolcuğunda hepimiz bir yolcuyuz parçasıyız ve destekçisi olacağız.”diye konuştu.

Yüksek Teknoloji Alanında Yatırımlara Devam

İHİ DALGAKIRAN ve Dalgakıran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Ülkemiz içinde hayırlı olsun. Biliyorsunuz yüksek teknoloji üretmede zorlanıyoruz ve Dalgakıran grubu bu ülkede yaptığı işlerde yüksek teknoloji alanında yatırım yapmaya devam ediyor. Geçen sene çok büyük bir fabrika bitirdik. 50.000 m2 kapalı alanda Dalgakıran Avrupa’nın en büyük kompresör fabrikalarından biri olarak Diliovası’nda faaliyete geçtik. Dalgakıran Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kardeşim Ayhan Bey ile diyoruz ki yorulduk bu fabrikadan başka bir şey yapmayalım bu bize on yıl bize gider sonra bir bakıyoruz ki daha bir yıl dolamadan fabrika dolmuş biz yeni bir yer arıyoruz” dedi. 5'nci Yılını dolduran İHİ DALGAKIRAN çalışanlarına plaket verilmesinin ardından düzenlenen kutlama tamamlandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.