GERİ DÖNÜŞÜM TEŞVİK KAPSAMINA GİRİYOR

İbrahim Şenel, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ziyaretinde geri kazanım ve bertaraf tesislerinin yatırımının teşviği kapsamında, tekstil geri dönüşümünün de kapsama alınması ile ilgili çalışmaların başlayacağını açıkladı.

  20 Mart 2013 02:11 Çarşamba
GERİ DÖNÜŞÜM TEŞVİK KAPSAMINA GİRİYOR

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ziyaretinde geri kazanım ve bertaraf tesislerinin yatırımının teşviği kapsamında, tekstil geri dönüşümünün de kapsama alınması ile ilgili çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Şenel, yaptığı açıklamada Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın talepleri doğrultusunda bölgesel teşvik başlığı altında geri dönüşümün teşvik kapsamına alındığını dile getirdi. Bu kapsama, tekstilinde alınması ile ilgili çalışmaların başlayacağı dile getiren İbrahim Şenel; “Geri dönüşümü sıfır değer malzemenin işlemden geçerek tekrar kullanılabilir hale gelmesi olarak tanımlıyoruz. Tekstil atıklarının değerlendirilmesini de bu kapsamda düşünüyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, sözlerine şöyle devam etti; “Uşak’ın lokomotif sektörü olan geri dönüşüm ile ilgili Ankara’da yaptığımız lobi çalışmaları ile sektörü gündemde tuttuk. Hazırladığımız sektör raporunu tüm bakanlıklara gönderdik. Aynı süreçte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a ve ilgili daire başkanlarına ziyaret düzenleyerek bizzat konuyu kendilerine ilettik. Bulunduğumuz her platformda sektörü ve sektörün katkılarını dile getirdik. Bu süreçte sektör yatırım teşviği kapsamına alındı. Bundan sonraki süreçte Uşak sanayisi için önem arz eden geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösterecek yatırımcılara oda olarak danışmanlık yapacak ve yeni yatırımlar için çalışmalar gerçekleştireceğiz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.