Yapay Elyafta 51. Defa DORNBİRN

700’den fazla katılımcı 30 ülkeden 100 sunumla gerçekleştirilecek olan 51. Dornbirn MFC’e 31 Mayıs tarihine kadar kayıt yaptıranlar erken rezervasyon indiriminden faydalanabilecek.

  19 Mart 2013 05:40 Salı
Yapay Elyafta 51. Defa DORNBİRN

Avrupa’nın en önemli yapay elyaf etkinliklerinden kabul edilen Dornbirn Yapay Elyaf Kongresi- Dornbirn MFC’nin 51. Edisyonu 19-21 Eylül tarihleri arasında Avusturya’da düzenlenecek. Avusturya Yapay Elyaf Enstitüsü ( AUSTRAIN –MFI) ve VDA ile daha fazla işbirliği çerçevesinde gerçekleşecek etkinliğe, 31 Mayıs tarihine kadar kayıt yaptıranlar çeşitli avantajlar yakalayacak. Geçen yıl yapılan 50. Dornbirn MFC’nin elyaf dünyasındaki değişikliklerin çok net görülebildiği bir dönemde yapıldığı belirtilerek, 51. Edisyonun gelecekte karşılaşılacak zorluklara ve yeniliğe odaklandığı kaydediliyor.

19-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede; otomotiv sektöründeki tekstillere odaklanan Mobility 2050Trend Senaryoları (Zukunftsinstitut Kelkheim tarafından düzenlenecek) ve bunun ardından Tüketicilerin Satın Alma Davranışları Üzerindeki Tekstil ve Giyim Sürdürülebilir Tedarik Etkileri (Hochschule Niederrhein tarafından düzenlenecek) konuları ele alınacak. Textil Dünyası geçmiş edisyonlarda olduğu gibi kongrenin 51. Edisyonuna da medya partneri olarak katılarak, yapay elyaf üreticileri ve akademik çevreyle yakın bir diyalog kuracak.

30’dan fazla sunum elyaf sektöründeki yeni gelişmeler (sürdürülebilirlik) konusunda yapılacak, bunu 20 civarında otomobil sektörü için elyaf ve tekstil (hareketlilik) konusu takip edecek. 15’ten fazla sunum ise Gelenekten farklı elyaf uygulamaları, Çevreyi korumaya yönelik kimyasal elyaflar, Sağlık sektörü için elyaf uygulamaları, Nonwoven ürünleri (filtre, membran) alanlarında gerçekleştirilecek. Ayrıca 4 sunum da Avrupa Araştırma Projeleri kapsamında gerçekleştirilecek.  Dornbirn MFC kapsamında, önde gelen elyaf üreticilerinin temsilcilerinden oluşan güçlü bir Japon delegasyonu, birçok temel konuda en yeni gelişmelerini sunacak. Bu bölgesel odakların önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan kongrelerde de yer alacağı belirtiliyor.

Geçen yıl büyük bir başarıyla gerçekleştirilen Dornbirn MFC’de elde edilen veriler ve tespitler, 51. kongrenin temelini oluşturdu. Mevcut pazarların gözlemlenmesinin yeni sıra, yeni bir düşünme yöntemi olarak, gelecekte olabilecek sorunları tespit etme (iletişim, değişkenlik, sağlık hizmetleri, enerji tedariği, çevresel koşullar) ele alınacak. Yapay elyaf dünyasının akademi ve endüstriyel üretim zincirlerinin buluşacağı kongrede bilgi aktarımının yanı sıra uygulamaya dönük çalışmalar birlikte sunulacak.

Yeni Logo Canlılığı Yansıtıyor

50 yıllık geçmişten sonra kongre, hem konseptinde yeniliklere gitti hem de logosunu daha modern bir yorumla değşitirdi. Uluslararası yapay elyaf dünyasının birleşme noktası olarak kendisini lanse eden Dornbirn MFC, böylece daha fazla canlılık, bilgi ve yenilik hedefliyor.

Yapay elyaf konusunda dünyadaki üniversiteler ve enstitüler arasında Avrupa bölgesi en geniş araştırma ağına sahip bölge konumunda bulunuor. Bu nedenle son yıllarda özellikle genç akademisyen ve araştırmacıların etkinliğe olan ilgisinin artması diğer bir önemli gelişme olarak değerlendiriliyor. İlk defa, altı öğrencinin araştırma çalışmalarının kısa bir bölümünü sunma şansı bulacakları başlangıç toplantısı gerçekleştirilecek.

1962 yılından bu yana aralıklık olarak gerçekleştirilen kongrenin geçen yıl ki edisyonuna 30 ülkeden 700 katılımcı yer almış, 100’ün üzerinde sunum gerçekleştirilmişti. Bu kongrede konuşan 15 ‘ Öngörücü’, küresel elyaf endüstrisinde gelecek 10-15 yıl içerisindeki muhtemel gelişmeleri değerlendirmişti.

Avusturya’nın Vorarlberg bölgesinde yer alan Dornbirn, hem 45 bindenfazla nüfusuyla hem de 3 ülkenin kesistiği (Avusturya, Almanya ve İsviçre) coğrafi konumuyla dinamik bir yapıya sahip.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.