Woolmark Yarışmaları Final Aşamasında

Yaklaşık 60 bin merinos yün yetiştiricisinin bulunduğu bir şirket olan Australian Wool Innovation'a (AWI) ait The Woolmark Company'nin düzenlediği dünya genelindeki yarışmalar final aşamasına geldi.

  24 Ekim 2018 01:02 Çarşamba
Woolmark Yarışmaları Final Aşamasında

Tekstil ve moda sektörüne inovatif ürünler ve fikirler katmak adına düzenlenen Woolmark yarışmalarının finalistleri belli oldu. adidas işbirliğinde gerçekleştirilen Woolmark Performans Yarışması’nın finallerine 10 genç üniversite öğrencisi ismini yazdırdı. Avrupa ve Kuzey Amerika’da eğitim faaliyetlerini sürdüren 58 üniversiteden 510 öğrencinin kaydolduğu yarışmada, Merinos yününün faydalarını öne çıkaran yaratıcı ürün ve uygulamalar, finale kalabilmek adına mücadele etti. Woolmark Performans Yarışması’nın temellerinin atıldığı ilk zamanlarda, organizasyonun küçük bir proje olarak kalacağını düşündüğünü açıklayan aAdidas Tasarım Direktörü Tillmann Studrucker, “Fakat o tarihten bu yana hem kapsama alanı hem de katılımcı sayısı bakımından benim beklentilerimin çok ötesine geçti. Finale kalan ilk 10 fikri seçmek kolay olmadı. Bu finalistlerin içinden kazananı seçmemiz daha da zor olacak” diye konuştu. The Woolmark Company Genel Müdürü Stuart McCullough ise bu yarışmanın, Merinos yününün sunduğu faydaların yayılmasına olanak sağladığını ifade etti. 10 bin avro para ödülünün sahibi olacak yarışmanın birincisi, Birleşik Devletler’in Denver şehrinde düzenlenecek Outdoor Retailer’da 9 Kasım 2018’de açıklanacak. Woolmark Performans Yarışması, çok çeşitli uzmanlık alanlarında öğrenim gören öğrencileri katılmaya davet etmektedir: ürün tasarımı, endüstriyel tasarım, gelişmiş malzemeler ve performans/ürün mühendisliği alanlarından tekstilin geleceğine, inovasyona ve yeni uygulamalara ve çok daha fazlasına kadar. Woolmark Performans Yarışmasıları, Türk üniversite öğrencilerine de açık ve hem birinciye hem de katıldığı okula 10 bin avro ödül verilmekte.

12 Öğrenci de Global finalde

Öte yandan sırasıyla Hong Kong, Londra ve New York’da gerçekleştirilen üç yarı-finalin ardından, 2018-19 Uluslararası Woolmark Yarışması’nın global finalinde yarışmaya hak kazanan 12 isim de açıklandı. 46 farklı ülkeden 300’den fazla başvurunun arasından seçilen isimler ise Şubat 2019’da Londra’da düzenlenecek global finalde birincilik için mücadele edecekler. Yarışmayı kazanan bir erkek giyim ve bir kadın giyim moda tasarımcısı para ödülünün yanısıra hem bir global uzman heyetinden akıl hocalığı desteği almaya, hem ürünlerini sergileme fırsatlarından yararlanmaya, hem de tüketicilere özgün ve global elyaf kalitesi güvencesi sağlayan ve dünyanın en iyi bilinen ve tanınan kaliteli tekstil elyaf markalarından biri olan Woolmark’dan lisans almaya davet edilecekler.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.