Woolmark Ödülü, Sahibini Buldu

New York Moda Haftası kapsamında düzenlenen Uluslararası Woolmark Ödül Töreni’nde kadın giyim dalı finalini Teatum Jones’un kazandığı açıklandı

  02 Mart 2016 08:56 Çarşamba
Woolmark Ödülü, Sahibini Buldu

Uluslararası Woolmark Ödülü’nün kazananı Jones, yün ütopyasından esinlenerek etek, ceketler üzerine geometrik varak baskılarla ve el işlemeleriyle modernize etti. Birleşik Krallık’tan katılan tasarımcı ikili kıyafetler için 17,5 mikron ve 19,5 mikron, aksesuarlar için ise 23 mikron Avustralya Merinos yünü kullandı. Teatum Jones, inovatif ve canlı geometrik Merinos yün dantelleri üretimi için Fransa’da güpür dantel alanında uzmanlaşmış bir fabrika ile ortaklık kurdu. Geliştirdiği esnek yünü merinos ipiyle birleştirip yüksek kalitede bir dantel kumaş üreten Tasarımcı Jones; “Tekstil gelişiminde inovasyonu ve Merinos yünü kullanımını ön plana çıkardık. Jüriyi etkileyen en önemli özellik, merinos kullanımının birçok tekniğini ve yöntemini geliştirmemiz. Finalde en güçlü teknikleri seçmeye ve bunları geliştirmeye özen gösterdik. İlk adımımızın başarısından heyecan ve kıvanç duyuyoruz. Bu yarışma, deneyimimizi müşterilere emin adımlarla aktarabilmek için önemli bir fırsat.” dedi.

“Kıyafetlerin Romantizmine Bayıldım”

Moda dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren yarışmanın ödül töreni jürilerinden Amerikan Vogue Dergisi Moda Yazarı André Leon Talley, ödül alan tasarımla ilgili yorum yaptı: Orijinal konsepte, tasarımın ifade ediliş tarzına ve kıyafetlerin romantizmine bayıldım.

Yarışma jürilerinden Thakoon Baş Kreatif Yöneticisi Thakoon Panichgul ise; “Ödül sahipleri yünü inovatif şekillerde kullanmış. Yün dantel, renk blokları ve çift-taraflı yünle üç boyutlu bir kalite yaratarak bir zanaatkâr kalitesi göstermiş.” şeklinde konuştu. Teatum Jones’un, yünü özgün ve ticari bir tarzda sunduğunu söyleyen The Woolmark Company Genel Müdürü Stuart McCullough, Avustralya Merinos yününe bakış açıları konusunda heyecanlı olduklarını dile getirdi.




YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.