Wang İle 2013 Baharında Deri Detaylar

Üniforma tarzı giyimlerden ilham alarak 2013 İlkbahar Yaz koleksiyonunu hazırlayan Alexander Wang izleyenlerden büyük beğeni topladı.

  15 Kasım 2012 18:50 Perşembe
Wang İle 2013 Baharında Deri Detaylar

Alexander Wang, cesur öğeler içeren koleksiyonu ile 2013 ilkbahar yazını karşılıyor. Deneysel çalışmaların yer aldığı koleksiyonuyla takipçilerine moda ziyafeti sunan Wang, düzenli ve düzensiz hacimlerdeki parçalarla farklı kesimler deniyor. New York Moda Haftası’nda tanıtılan koleksiyonda yer alan parçaları yaratıcı bir şekilde kullanan tasarımcı, geometrik kesimlerle alışılmışın dışında şekiller elde ediyor. Koleksiyonda en çok dikkat çeken özelliklerin başında ise efektlerle karanlıkta parlayan, fantastik duygu derinliğini yansıtan özel çalışmalar geliyor.

Siyah ve beyazın uyumlu birlikteliğinin yanı sıra, maskülen kesimler, şeffaf ayrıntılar, deri parçalı şeritler, uzun bantlı ayakkabılar, yırtmaç ve bantlı modeller izleyicilerden tam not aldı. Elbiseler ve eteklerde deriyi makaslayarak ışıltılı ve havalı sonuçlar ortaya çıkaran Wang, omuzların yukarıda durduğu ve kalçaların omuzlardan ayrıldığı kesim tekniği ile tasarımlarında büyüleyici sonuçlar elde ediyor.

Koleksiyonun şekillerine bakıldığında ise geometrik hacimli kesimler ve çizgilerin ön planda olduğu görülüyor. Tasarımcı bermuda tasarımların dikkat çektiği koleksiyonda spor giyime öğeleriyle zenginlik yaratıyor. Ağ örgüsü ile yapılmış ceketler örgülü üstler ve düzensiz örgülerin yer aldığı parçalar bahar aylarında hem günlük yaşama hem de iş yaşamına hitap ediyor.   Çizgili ve efektli reprodüksiyon gömlekler, lazer kesim deri bermudalar ve dikişli rekompozeler koleksiyonda en çok beğenilen parçalar arasında öne çıkıyor.  Koleksiyonun kumaş seçimi deri, python, pamuk poplin, kauçuk fitilli kumaş, jersey, örgü şeklinde olurken, renk paletine baktığımızda siyah, beyaz ve alüminyum renklerin başrolde olduğunu görebiliyoruz.

Amerikalı tasarımcı Alexander Wang tarafından kullanılan deri bloklama tekniği ile yapılan tasarımlar kıvrımlar ile birlikte renk bloklarının kullanılmasını kapsıyor. Deri ceketler, T-shirt ve mevsimlik kıyafetler zor görünen çizgiler ile dikiş izlerini devreden çıkaran Wang, siyah ışık efektli, karanlıkta parıldayan abartısız modellerle farkını ortaya koyuyor. Beyaz bermuda şortların üzerine canlı yamalı cepleri olan gömlekler, önü fermuarlı ceketler ve elbiseler, kauçuk ile kaplanmış fitilli kumaş özellikli parkalar, kalıplı metalik yarım yelekler (neck halters) süngerimsi örgüler ve diz boyuna gelen sandalet tarzı botlar da bahar ve yaz aylarına damga vurması beklenen parçalar arasında yer alıyor. Koleksiyonun aksesuar ayrıntılarına bakıldığında ise, siyah deri topuklu Roma sandaletleri, beyzboldan esinlenilerek siyah şeffaf plastikten yapılmış başlıklar ve sert rulo çantalar öne çıkıyor.

Tayvanlı ve Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak 1983 yılında dünyaya gelen Alexander Wang, 18 yaşında San Francisco’dan New York’a taşınarak moda eğitimi almaya başladı. Kendi adını taşıyan Wang markasını 2005 yılında oluşturan tasarımcı, ilk koleksiyonunu 2007 yılında moda dünyasına sunmuştu. Çalışmalarını Manhattan’da devam ettiren Wang, ilk mağazasını 2011 Mart tarihinde New York’da açtı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.