UTMÖK’un Bu Yılki Durağı Kahramanmaraş

Üniversitelerde eğitim gören tekstil mühendisliği öğrencilerinin düzenlediği UTMÖK, bu yıl Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek.

  18 Mart 2013 22:39 Pazartesi
UTMÖK’un Bu Yılki Durağı Kahramanmaraş

Geleneksel olarak her yıl bir üniversitenin tekstil bölümü tarafından düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi (UTMÖK)bu yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) gerçekleştirilecek. 9. UTMÖK etkinliği KSÜ Tekstil Topluluğu tarafından 5-7 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta akademi ve sektör temsilcilerini buluşturacak. Geçen yıl Ege Üniversitesi’nde 23-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin 8. Edisyonuna 700 civarında öğrenci, 100’ü aşkın akademisyen ve çok sayıda sektör temsilcisi katılmıştı. Textil Dünyası, etkinliğe geçen yıl verdiği medya desteğini bu yıl da vermeyi sürdürüyor.

2004 yılından bu yana her yıl ulusal çapta düzenlenen kongreye Türkiye’deki 13 tekstil mühendisliği bölümü öğrencileri katılıyor. Kongre genel olarak 600 tekstil mühendisi adayını ağırlarken, 200 iş adamı ve tekstil mühendisini de misafir ediyor. Panelistler arasında yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, iş adamları, moda tasarımcıları ve uzmanlar yer alıyor. Kongrenin oturumlarında güncel tekstil teknolojilerindeki gelişmeler, tekstil sektörünün geleceği ve tekstil mühendisliğinden beklentiler ele alınıyor. Kongreye katılımı kesinleşen panalistler arasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Prof. Dr. Yusuf Ulçay, KTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve Hassan Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Cevahiroğlu bulunuyor.

Kongrenin amacı; tekstil mühendisliği öğrencilerini sektördeki meslektaşları ve sektör lider sanayicileri ile fikir alışverişinde bulunabilecek bir platformda buluşturmak, sektörün gelişiminde rol oynayabilecek siyasetçi, iş adamı, akademisyen, mühendis ve öğrencilerin biraraya gelerek sektörün geleceği hakkında görüşlerini ve düşüncelerini sunmalarına yardımcı olmak ve şehir, üniversite ve bölge sanayisinin ulusal ve uluslararası tanıtımına olanak sağlamak, olarak belirtiliyor. Kongrenin danışma kurulunda, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in yanı sıra, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nden akademisyenlerin yanı sıra; KTSO, CMS Tekstil, Teknomelt Teknik Mensucat, Kipaş İplik, Balsuyu Mensucat, İSKUR İplik, MODENA Mensucat, Dokuboy Fabrika, AS-KON Endüstriyel Makine, Kipaş Dokuma, Arıkan Mensucat firmalarından yöneticiler de bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.