UTMOK Üreticilerden Yeterli Desteği Alamadı

Tekstil sektörünün geleceğine yönelik yapılan en önemli çalışmalar arasında yer alan UTMOK, yerel üreticilerden beklediği desteği alamadı. Etkinliğe birkaç uzman dışında ilgi gösteren olmadı.

  01 Mayıs 2013 23:56 Çarşamba
UTMOK Üreticilerden Yeterli Desteği Alamadı


ETKİNLİĞİN FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ

Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak üniversitelerin ve sektörün bir araya geldiği etkinlikleri desteklemek en önemli yayın ilkelerimiz arasında yer alıyor. Daha önce de gerek editör yazılarımızda gerek yaptığımız haber çalışmalarında bu birlikteliğin sektörün geleceği için ne kadar önemli bir konu olduğunu defalarca vurguladık. Sektörün gelişmesi için daima gençlerin organize ettiği etkinliklerde olması gereken üreticiler, eğitim kurumları ile bir türlü sağlıklı bir ilişki kuramadığını bir çok haberime konu ettik.

Bununla birlikte öğretim elemanlarının da desteğini alıp alamadığı tartışılan öğrencilerin sektöre faydalı bir eleman olma konusunda ciddi sıkıntılar çektiği konusunda haberler yaptık. Avrupalı birçok üretici daha üniversite döneminde gençleri yetiştirmeye başlıyor ve firma konseptine uyarlıyor. Bu anlamda gerçekten Avrupa ile rekabet etmek isteyen bir sektörden söz edeceksek, sektörün üniversitelere girmesi gerekiyor.  Üniversitelerin soyut bilgilerin tartışıldığı mekanların ötesinde sektöre yön verecek kişilerin yetiştirildiği, yeni görüşlerin oluşturulduğu kurumlara dönüştürülmesinde sektör taşın altına elini koymalı.

UTMOK, Uzmanların Ziyaretini Bekliyor

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından 2004 yılında düzenlenmeye başlanan UTMOK, bu yıl tekstilin kalbi olan İstanbul’da organize ediliyor. Etkinlik 3,4-5 Mayıs’ta İstanbul Aydın Üniversitesi’nin himayesinde, Kumburgaz’da devam ediyor. Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak yerinde izlediğimiz etkinlikte, geleceğin sektör oyuncularının ilgiden memnun olmadığını gözlemledik. Katılımla ilgili olarak görüşlerini aldığımız öğrenciler, etkinliğe ulusal anlamda ilgi yetersizliğinden şikayet etti. Fuarın destekçileri arasında küresel alanda lider firmaların olması ise öğrencilerin pozitif bulduğu gelişmeler arasında yer aldı. Etkinliğe katılan Kipaş İplik Müdürü Ahmet Duygal; “ Türkiye küresel alanda gelişimini sürdürmek istiyorsa mutlaka üniversiteler ile işbirliği içinde olmalıdır” dedi. Kahramanmaraş’ta öğretim gören öğrencilerle sık sık bir araya geldiğinin altını çizen Duygal, öğrenciler geleceğimiz için bize faydalı olacak en önemli bireylerdir” ifadesini kullandı.

Türkiye’de nonwoven denince akla ilk gelen isimlerin başında gelen Hüseyin Cevahiroğlu ise, gençlerle buluşmanın önemine değinirken, tecrübelerimiz onlara aktararak, ileriki yıllarda başarılı olmalarını istiyoruz. Umarım ki bu güzel etkinlik sonrasında da, bu genç bireyler kendileri geliştirerek, sektörümüzün kalkınmasında büyük rol oynayacaktır” diye konuştu.

Textil Dünyası Dergisi’ne Yoğun İlgi

Genel olarak Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte, Tekstil Dünyası Yayın Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Textil Dünyası ve TextoWear dergileri büyük ilgi gördü. Yayın politikamız gereği, ‘geleceğin uzmanları’na destek olmak amacıyla yer aldığımız etkinlikte, birçok öğrenci ile sektörün gelişimini değerlendirdik. Yaptığımız haberlerin etkisinin genç bireylerde kendini göstermesi bizi en mutlu eden nokta oldu. Haberlerin genç bireyler tarafından da ilgiyle okunması, yaptığımız işin doğruluğu hakkındaki görüşlerimizi pekiştirdi. Bu buluşmanın dışında, yeni haber portalımız olan www.textotex.com hakkında aldığımız pozitif yaklaşımlar, gelecek adına yaptığımız planlamalarımızın gücünü ve bizim işimize olan inancımızı artırdı. Organizasyonun tek basın ortağının Tekstil Dünyası Yayın Grubu olması da, bizim vizyonumuzun bir yansıması olarak katılımcıların takdirini topladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.