Türkler Orijinal Ürünlerini MoOD’da Sergiledi

Özgün tasarımların sunumu kapsayan en nitelikli fuar olan MoOD 2012, Eylül ayında yaptığı başarılı edisyon ile katılımcılarını memnun etti.

  15 Eylül 2012 20:30 Cumartesi
Türkler Orijinal Ürünlerini MoOD’da Sergiledi

Ev tekstilleri, pencere ve duvar kaplama ürünleri fuarı MoOD (Meet Only Original Desing) 11-13 Eylül 2012 tarihleri arasında Brüksel Expo Center’da gerçekleştirildi. Fuarın bu sene gerçekleştirilen 34. edisyonunda geçen yıla göre ziyaretçi sayısı bakımından küçük bir düşüş yaşandı. Toplam 7.000 kişinin ziyaret ettiği etkinlik, buna rağmen kaliteli ziyaretçilerin katılımı sonucu, üreticileri memnun etti. Fuarı ilk gününde 2980 kişi ziyaret ederken, bu rakam ikinci günde 2770, üçüncü günde ise 1250 şeklinde gerçekleşti. Etkinliğe en fazla ziyaretçi gönderen ülke Almanya oldu. 693 kişi ile lider olan Almanya’yı 612 kişi ile Fransa takip etti. Türk ziyaretçiler ise 225 kişi ile 8. sırada yer aldı. Fuar yetkilileri tarafından yapılan açıklama da ziyaretçilerin yüzde 80’lik kısmının sektör profesyonellerinden oluştuğu ifade edildi. Yöneticiler fuara gelen ziyaretçilerin yüzde 58’lik kısmının yeni trendler ve ürünleri görmek için, yüzde 42’sinin ise tedarikçilerle buluşmak için orada olduklarını belirtti.

Önemli katılımcıların olumlu görüş bildirdiği etkinliğin ürün renklerini siyahın tonları, ahşap renk geçişleri, yeşil ve kırmızı oluşturdu. Sadece doğal renklerin olmadığı etkinlikte pembe, gök mavisi tonları da yer aldı. Etkinliğin ana teması yenilik olarak belirtilirken, Blue Drop yarışması ile de ‘yenilik’ başlığı altında kalite belgeleri sunuldu. 600 kişi tarafından cevaplanan bir anket çalışması da fuara gelen ziyaretçilerin görüşleri hakkında daha doğru yorumlar yapılmasını sağladı. Etkinliğin kalitesine yüzde 86 gibi yüksek bir kesim olumlu yanıt verdi. Yenilikçi ürünlerin yer aldığını destekleyen ziyaretçi görüşlerinin ardından fuarda uzman ziyaretçilerin yer aldığı görüldü. Ziyaretçilerin büyük kısmı döşeme alanıyla yakından ilgilenirken, bu başlığı pencere, Indigo desenler, açık-döşeme, duvar döşemesi ve iplik takip etti.

Türk Üreticilerden Yoğun İlgi

Bu yıl 34. düzenlenen fuara Türk katılımcılar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Geçen yıl 30 ülkeden 258 katılımcıya ev sahipliği yapan etkinlik yaklaşık 7.300 profesyonel tarafından ziyaret edilmişti. 2012 edisyonunda 23 ülkeden 230 katılımcının yer aldığı fuara en büyük yabancı katılım Türk firmaları tarafından yapılıyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB),  başkanlığında 18 firma ile Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştiren Türk üreticiler, 27 bireysel katılımla da etkinlikte yer alan söz sahibi ülkelerden birisi oldu. Açılımı “Yalnızca Özgün Tasarımlarla Buluşun” olan etkinlikte yer alan Türk üreticiler ürünlerini 7, 9, 11 numaralı salonlarda sergiledi.

Fuara katılan Türk firmaları arasında, Adoksan Tekstil, Aydın Tekstil, Bersan Tekstil, Berteks Pazarlama, Bezmez Ev Tekstil, Bezz, Boyteks Tekstil, Burkay Tekstil, CEGI Tekstil, Deniz Brode Tekstil ve Gida San., Depar Deri, Dev Home Textile, Doleda Tekstil, Donare-Selbi Tekstil, Epengle Tekstil, Erteks Tekstil, Espiole Nursultan Tekstil, ETG Tekstil, Evimteks Tekstil, Foga Tekstil, Güleser Tekstil, Gurle Suni Deri, Kaçar Textile, Kets Tekstil, Küçükçalik Tekstil, Küçükerler Tekstil, Lüks Kadife, Marsteks Tekstil, Marteks Marmara Tekstil, Megaplast Dis Ticaret, Mersem Tekstil, On-Em Tekstil, Penelope, Polyteks Tekstil, Prestij Mensucat, Reisoglu Iplik Mensucat, Rekor Dokumacılık, Teksko Tekstil, Tosunoglu Tekstil, Turkish Home Textile, Turkuaz Tekstil, Villateks Tekstil, Vino Kadife, Yakar Tekstil yer aldı.

Blue Drop Ödülleri, Kaliteli ve Yeni Üretime Veriliyor

Katılımcıların yeni ürünlerini sundukları bir yarışma olarak organize edilen Blue Drop, bina içi tekstiller (interior) segmentinde dünyanın en önemli kalite etiketi olarak belirtiliyor. Profesyonellerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilen katılımcı koleksiyonlarından 7’si, Blue Drop etiketi almaya hak kazanıyor. Bu yıl fuarın teması olan yenilik kavramına odaklanan ödüllerden birisini Hollandalı Eijffinger firması ‘Duvar Kaplaması İçin Blue Drop’ koleksiyonu ile kazandı. Diğer kalite belgeleri Nachik (İsrail), Bruvatex (Belçika), B & T Textiles (Belçika), Konrad Hornschuch’ya  (Almanya) giderken, İtalyan Lucchesi Giuseppe da ‘İplik için Blue Drop’ koleksiyonu  ile kalite ödülünü almaya hak kazandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.