Turkchem ve Interdye Asya Birlikte Düzenleniyor

İstanbul Fuar Merkezi 11-14 Ekim tarihleri arasında, kimya sektörünün önemli oyuncularını buluşturacak olan Turkchem Chem Show Avrasya ve Interdye Asya fuarlarına eşzamanlı olarak evsahipliği yapıyor

  16 Ekim 2012 01:01 Salı
Turkchem ve Interdye Asya Birlikte Düzenleniyor

Başta tekstil olmak üzere birçok sektörün talep ettiği kimyasalların ve üretim teknolojilerinin tanıtılacağı 5. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı Turkchem Chew Show Avrasya 11-12 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini bir araya getirecek. İlk kez 2006 yılında düzenlenen fuar, kimyasallar, laboratuvar, teknoloji, su şartlandırma, petrokimya, kozmetik ve deterjan, gıda ve ilaç, boya ve yüzey işlem, tekstil ve deri, ambalaj ve geri dönüşüm ile kompozit konu başlıklarına sahip bulunuyor.

Fuar, 2010 yılında düzenlenen 4. edisyonunda 13 ülkeden 312 doğrudan katılımcı ile 3 salonda 25 bin metrekare alanda gerçekleştirilmişti. 4 günlük sürede fuarı 1.478’i yabancı olmak üzere 15.210 kişi ziyaret etmişti.

Küresel tekstil sektörünün yakından takip ettiği Interdye Asya fuarı da fuar organizatörü Artkim Fuarcılığın çalışmaları ile Turkchem ile eş zamanlı olarak İstanbul’da düzenleniyor. Interdye fuarı;  tekstil boyaları, pigmentler, tekstil kimyasalları ve teknolojileri alanındaki yenilikleri tanıtacak. Geçen yıl başlayan Asya turu kapsamında ilk olarak Hindistan’da yapılan etkinlik, Çin dışındaki 2. edisyonu ile İstanbul’da olacak. 12 yıl boyunca Çin’de düzenlenen fuar, Çin kumaş boyama sanayisinin gelişimini hızlandırmayı hedefliyor. Organizasyon Türkiye’den (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çin’den ise, Çin Uluslararası Ticaret Tanıtım Konseyi, Çin Kumaş Boyama Gereçleri Endüstrisi Derneği, Çin Kumaş Boyama ve Baskı Derneği ve Çin Uluslararası Ticaret Tanıtım Konseyi tarafından destekleniyor.

Türkiye Kimya Fuarı ile eş zamanlı olarak yapılacak etkinliğin ürün segmentleri arasında çevre dostu kumaş boyama, organik renklendirme, tekstil baskısı ve kumaş boyama katkı maddeleri yer alırken, ürünlerin 25.000 metrekarelik alanda sergileneceği belirtiliyor. Kapsamı oldukça geniş olan Interdye Asya, aynı zamanda Uluslararası üreticilerin Türkiye’ye yatırım yaparken dikkat etmesi gereken hususların anlatılacağı bir etkinlik olacak. Uzmanlar konu ile ilgili özel sunumlar ve bilgilendirmeler yapacak. Buna ek olarak, fuar kapsamında Türkiye’deki deri, tekstil baskı ve boyama atölyelerine organizatörler tarafından ziyaretler düzenlenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.