Türk Tekstili Intertextil Shanghai’de Sahneye Çıktı

: Intertextile Shanghai Hazırgiyim Kumaş Fuarı üretici firmaları, tedarikçilerle buluşturdu. Ev sahibi Çin en fazla katılımcı ile öne çıkarken, Türkiye’den katılan firmalar da fuarın en çok dikkat çekenleri arasında yerini aldı.

  20 Mart 2013 23:47 Çarşamba
Türk Tekstili Intertextil Shanghai’de Sahneye Çıktı

Küresel pazarın önemli kumaş ve aksesuar firmalarını buluşturan Intertextile Shanghai Apparel Fabrics (Hazırgiyim Kumaş) Fuarı 22-25 Ekim 2012 tarihleri arasında Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. En fazla katılımın ev sahibi Çin’den olduğu etkinlikte, İtalya, Almanya, Fransa ve Tayvan’ın yanında Türk üreticiler de ilgi odağı oldu. Textil Dünyası Dergisi olarak yerinde takip ettiğimiz fuarda Türk üreticilerin standları, ziyaretçilerle doldu taştı. Lider üretici firmaların katılımcı olarak yer aldığı etkinlik 60.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlarken, başarılı edisyon sonunda firmalar fuardan oldukça memnun ayrıldı.

Küresel piyasanın önde gelen üreticilerinin büyük pavilyonlarla katıldığı etkinlik, pamuk, yün, ipek, keten, örme, kaplamalı kumaşlar, iç giyim ve mayo kumaşları, fonksiyonel kumaşlar, baskılı kumaşlar, elyaf ve iplikler, nakış, dantel ve aksesuarlar alanında koleksiyonların ve son teknolojik ürünlerin sergilendiği bir şölen oldu. Etkinlikte en çok merak edilen konuların başında yer alan renk temalarının ise Masquerade, İlizyon, Bedrock, Revolution başlığıyla dört grupta seçildiği belirtildi.

Çevreye zarar vermeyen ürünlerin üretimine yoğunlaşan firmaların bu alandaki ürünleri ile yer aldığı fuarda, Lenzing, Invista, Kore Kimyasal Elyaf Derneği gibi lider üreticiler doğal ve sentetik elyaf ve ipliklerinin tanıtımını yaptı. Segmentinde Asya Bölgesi’nde düzenlenen en önemli etkinlik olan, Intertextile Shanghai Hazırgiyim Kumaş Fuarı, Çin Pamuk Tekstil Derneği, Çin İplik Dokuma Derneği, Çin Yün Tekstili Derneği, Çin Elyaf Tekstil Derneği, Çin İpek Derneği, Çin Kimyasal Elyaf Birliği, Çin Boya ve Baskı Derneği, Çin Örme Sanayi Derneği, Çin Ev Tekstili Derneği, Çin Ulusal Konfeksiyon Derneği, Çin Moda Tasarımcıları Derneği, Çin Moda & Renk Derneği, Çin Dokuma Filament Derneği, Çin Tekstil ve Konfeksiyon Girişimciler Federasyonu tarafından destekleniyor.

Türk Üreticiler Övgü Aldı

Fuara katılan Türk firmaları arasında Acar Tekstil, Almodo Altunlar Tekstil, Anteks Antalya Tekstil, Bezsan Tekstil, Bossa, Genç Mert Tekstil, HMK Tekstil, Karsu Tekstil, Kaynak Tekstil, Kivanç Tekstil, Kuşak Tekstil Pazarlama, Özlem Kumaş, Söktaş Dokuma İşletmeleri, Teknik Mensucat, Ünaş Tekstil ve Yünsa yer alırken, Uludağ İhracatçılar Birliği hemen her fuarda olduğu gibi milli takım düzeyinde katılım sağlanması adına başı çeken grup oldu. Organizasyona genel olarak bakıldığında ise Çin’den sonra en çok öne çıkan ülkeler arasında Kore, Tayvan, Japonya öne çıktı. Geniş katılımlı pavilyonlarda sergilenen ürünlerin damga vurduğu etkinlikte 12 ülke ve bölgeden gelen katılımcıların oluşturduğu gruplar özel sunumlar ve şovlarla ürünlerini tanıttı. Japon Pavilyonu’nda 40’tan fazla katılımcı yer alırken, ileri teknolojik kumaş ve işçilik gerektiren ürünler sergilendi. Kaplama kumaş alanında örneklerin de sunulduğu Japonya sergisinde, üreticiler yeni müşterileri ile tanışma ve mevcut müşterileri ile iletişim kurma fırsatı yakaladı.

Kore Pavilyonu’nda ise 110 katılımcı ürünlerini sergiledi. Yapay kumaşların damga vurduğu Güney Kore sergisinde, en son elyaf ürünler ve uygulamalar ziyaretçilere sunuldu. Bu alanda önde gelen dört şirket Huvis, Hyosung Corporation, Kolon Fashion Material Inc ve Woongjin Chemical müşterileri ile yakın temas kurdu. Çin’den sonra en fazla katılımcı ile organizasyonda yerinin alan Tayvan ise, 136 katılımcı ile fuarın gözdeleri arasında yerini aldı. Tayvan Pavilyonu’nda uluslararası alanda pazar payını genişletmek isteyen firmalar ürünlerini sergilerken, katılımcılar da şirket imajını geliştirmek için çalışmalarını sürdürdü. Bu büyük pavilyonların dışında diğer bölgelerde yer alan, Hindistan, Endonezya, Pakistan gibi ülkelerden de önemli katılımlar oldu.

Avrupa Pavilyonu’nda, yaklaşık 10.000 metrekarelik alanda ürünler sunuldu. Yüksek kaliteli hazır giyim kumaş ve aksesuar ürünlerini, sergileyen ülkeler arasında Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık yer aldı. Çin pazarına yoğunlaştığını her fırsatta dile getiren Milano Unica ise fuarın en önemli katılımcıları arasında yerini aldı. İtalyanlar kaliteli ürünlerini ve son teknolojik üretimlerini Çinli üreticilere ve küresel pazara sunma fırsatı yakaladı. Ayrıca organizasyonla aynı döneme denk gelen etkinlikler ile tekstilin kalbi Çin’de atmaya devam etti. Bu yıl aynı tarihlerde Cinte Techtextil China, Yarn Expo China, Çin Örme Fuarı, üreticileri yakalamayı hedefledi.

Milano Unica İle Önemli Anlaşma

Milano Unica yöneticileri ve Intertextile Shanghai organizatörleri üç yıllık ortaklık anlaşması yaptıklarını duyurdu. Fuara katılan İtalyan üreticilerinin sayısının yaklaşık olarak yüzde 30 artması her iki tarafı da memnun etti. Fuar kapsamında 23 Ekim tarihinde duyurulan anlaşmanın Milano Unica’nın 2013 Pekin edisyonunda ve 2015 Shanghai fuarında meyvelerini vermesi bekleniyor.

Intertextile Pekin 2012 fuarında, Milano Unica pavilyonunda başarılı bir sunum gerçekleştiren İtalyan üreticiler fuardan mutlu ayrılmıştı. Önde gelen tekstil ve aksesuar firmalarının yer aldığı bu edisyonda 95 İtalyan üretici yer alırken, Intertextile Shanghai edisyonunda yüzde 30 artışla 124 İtalyan katılımcı yer aldı. İtalyan üreticiler Intertextile Shanghai Hazır giyim ve Kumaş Fuarı’na uzun süredir katılan firmaların başında yer alırken, yapılan bu anlaşma ile de uzun süreli ilişkinin devam edeceği belirtildi. Yapılan edisyonda 2013-2014 sonbahar kış sezonu kadın ve erkek giyim alanında koleksiyonlarını sunan İtalyan firmalar, 124 katılımcı ile W1 Avrupa salonunda yer aldı. İpek ve ince baskı kumaşların vitrine çıktığı salonda takım elbise kumaşlarından gömleklik kumaşlara kadar birçok alanda ürün sergilendi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.