Türk Ev Tekstilcileri Çin’e Çıkarma Yaptı

Türk ev tekstilinin önde gelen firmaları, yeni trendlerini Uzak Doğu’nun en önemli organizasyonlarından biri olan ‘Intertextile Shanghai Home Textiles’ fuarına taşıdı.

  01 Eylül 2016 09:00 Perşembe
Türk Ev Tekstilcileri Çin’e Çıkarma Yaptı

Uzak Doğu’nun önemli fuarları arasında yer alan ve bölge ülkelerinde de fırsatlar yaratan ‘Intertextile Shanghai Home Textiles’ Fuarı 24 – 27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Shanghai National Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirildi. Uluslararası alanda birçok ev tekstil üreticisinin yer aldığı etkinliğe, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) organizasyonuyla Türkiye’den de 21 firma katıldı.

Türk firmaları fuarda nevresim takımından havlu ve bornoza, perdeden döşemelik kumaşa ve halıya kadar geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi. Fuar alanında kurulan ‘UTİB Trend Alanı’nda ise Türk ürünlerinin tanıtımı görsel şov eşliğinde gerçekleştirildi. Çin’den Endonezya’ya, Filipinler’den Güney Kore’ye kadar bölge ülkelerinden temsilcilerin büyük ilgi gösterdiği fuarda Türk firmaları, bir yandan ikili ilişkilerini geliştirme, diğer yandan ise ihracatı artırma ve Türk markasının kalitesini tanıtma fırsatı buldu.

Türk Ev Tekstilcileri Uzak Doğu Pazarına Açılıyor

Ziyaretçi profili ve iş bağlantıları açısından fuarın çok önemli olduğunu dile getiren UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye ev tekstili sektörümüz 2015 yılında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi ve dünya pazarından yüzde 5 pay almayı başardı. Sektörümüzün global pazarda son derece güçlü bir imajı var. En son teknolojilere sahip makine parkıyla esnek üretim kabiliyetine, çok çeşitli özel ürünler tasarlamaya, trend yaratma ve üretme yeteneğimiz var. Hızlı ekonomik büyüme oranı ve büyük nüfusuyla Çin pazarı da süratle genişlemekte ve tekstil alanlarında giderek daha yüksek ürün kalitesi talep etmektedir. Bu ülkeye 2008’de 5 milyon dolar olan ev tekstili ihracatımızı son yıllarda 4 kat artırdık. Bu pazarda ve dolaylı olarak bölgede büyük potansiyel var. Bu pazarda kendimizi göstermek, marka bilinirliliğini artırmak için çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Intertextile Shanghai Home Textiles Fuarı’na Türkiye’den; Akar İth. İhr. Tur. Tic. ve San Ltd. Şti, Akarca Tekstil Kon. San. Tic. A.Ş, Any Tekstil San Tic. ve Paz A.Ş, Asanteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aydın Tekstil Tic. ve Paz. A.Ş, Berteks Pazarlama A.Ş, Boyteks Tekstil San. Tic. A.Ş, Dina Vanelli Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş, ETG Tekstil San ve Tic. Ltd. Şti, Epengle Tekstil Endüstri Ticaret A.Ş, Gökhan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Karteks İmalat Tekstil San ve Tic. Ltd. Şti , Küçükçalık Tekstil San ve Tic. A.Ş, Lüks Kadife Tic. ve San A.Ş , Öz-İş Tekstil A.Ş, Paşa Tekstil San ve Tic. A.Ş, Pina Tekstil A.Ş , Tanrıverdi Mensucat San. A.Ş, Turkuaz Tekstil Dış Tic. Ltd. Şti, Yakar Tekstil Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve Zorluteks Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş katıldı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.