Trikonfex, ‘Yerel Sınır’ı Aşamadı

: Gaziantep Sanayi Odası’nın desteği ile bu yıl 2. düzenlenen Trikonfex fuarı, Türk triko sektörünü buluşturma hedefi ile yola çıktı ancak beklentileri karşılayamadı

  20 Mart 2013 02:08 Çarşamba
Trikonfex, ‘Yerel Sınır’ı Aşamadı

AKORT Fuarcılık tarafından, Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile Orta Doğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen, Gaziantep Trikotajcılar Odası’nın desteklediği Trikonfex 2. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı bekleneni veremedi. Gaziantep firmaları başta olmak üzere, İstanbul, Konya, Kahramanmaraş, Kayseri, Adana, Hatay illerinden ve yurt dışı temsilcisi firmaların katıldığı Trikonfex Fuarı, hem ziyaretçi profili hem de iş oluşturma hacminin düşük kalması nedeniyle yerel bir fuar olmaktan kurtulamadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi ve protokol üyelerinin de ziyaretçi olarak katılım gösterdiği organizasyon, modaya yön vermek amacı ile 2. kez düzenlendi. Fuarda, triko ürünlerinden konfeksiyon ürünlerine, iplikten lazer kesim ve dijital baskı makinelerine, triko iplik makinelerinden dokuma makinelerine, triko örme sistemlerinden trikotaj bilgisayar sistem ve programlarına, konfeksiyon boya ve yardımcı kimyasallarından mesleki yayınlara kadar geniş bir yelpazede ürün ve teknoloji yer aldı.

Teknoloji üreticisi Türk ve Dünya markası önemli firmaların yoğun katılım gösterdiği Sanko Holding ana sponsorluğunda ve Gaziantep Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Trikonfex fuarı bu yılda beklenen küresel atılımı gerçekleştiremedi. Katılımcı firmalar fuarın yeterli tanıtımının yapılmadığını belirterek, istenilen düzeyde verim alamadıklarını vurguladı. Fuar düzenlendiği bölge itibarı ile Türkiye tekstil üretim merkezinde olmasına ve katılımcı firmaların sektör liderlerinden oluşmasına karşın, ziyaretçi sayısı olarak ta üst düzey rakamlara ulaşamadı. Bu durumu değerlendiren uzmanlar Suriye’de yaşanan iç savaşın Türk tekstil piyasasını olumsuz etkilediğini ve yatırım planlayan firmaların tüm yatırımlarını iptal ettiğini belirtti. Piyasaların bu kadar tedirgin olduğu dönemde fuar düzenlenmesinin doğru bir karar olmadığı yönünde açıklama yapan yetkililer, gelecek adına da olumlu sinyaller almadıklarını ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.