TMAS Üyesi Texo AB Gövde Gösterisi Yaptı

Barcelona’da gerçekleşen ITMA 2019 fuarında, TMAS üyesi Texo AB, kağıt makinesi kumaşı üretimi için uzmanlaşmış dokuma makinelerine talep artışı olduğunu bildirdi.

  27 Temmuz 2019 00:00 Cumartesi
TMAS Üyesi Texo AB Gövde Gösterisi Yaptı

İsveç Tekstil Makineleri Birliği (TMAS üyesi) Texo AB’nin Başkanı Anders Svensson; “Şaşırtıcı bir şekilde, Çin bizim en büyük tek pazarımız ve kağıt üretim endüstrisi yavaş yavaş Asya’da gelişmeye başladı, şu anda hem uzun zamanlı Kuzey Amerikalı ve Avrupalı müşterilerimiz bulunuyor. Şu anki Avrupa ve Kuzey Amerika’yı da etkisi altına alan küresel politik gerginlik bu projeler üzerinde etkili oluyor ve ben de ulaşımın önemli miktarda azaltılmasının yarattığı çevresel faydanın önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Uygulama Süreci

PMC segmentindeki başlıca ürünler, hepsi başlangıçta ıslak elyaf kütlesini kâğıt makinesine dönüştüren ve bunların içerisinden su sıkıştığında, yerinde tutulduğundan ve havanın etkili bir şekilde üflenebildiğinden emin olarak, başlangıçta ıslak elyaf kütlesini kâğıt makinesine dönüştüren, biçimlendiren, presleyen ve kurutucu kumaşları içerir; kurutma aşamasında, düzenli bir şekil ve son derece düzgün yüzeyler sağlamak için.

PMC ürünleri 140 metreye kadar uzayabilir ve geçmişte son derece geniş genişliklerde üretilmiştir - Texo tarafından üretilen en büyük dokuma tezgahı 31 metre çalışma genişliğine sahipti.

TCR Dokuma Tezgahı

Şirketin TCR dokuma tezgahı, en yüksek kalitenin kritik olduğu çok ince ve sert şekillendirici kumaşların üretimi için özel olarak geliştirildi. FSX modeli, hem orta-kaba ipliklere dayalı hem biçimlendirici kumaşların hem de pres keçe kumaşların üretilmesi için tasarlanırken, TMR hem biçimlendirici hem de kurutucu kumaşlar için geliştirilmiş ekstra bir yüksek hızlı dokuma tezgahıdır. Madencilik endüstrisinde kurutma gibi uygulamalarda kullanılan filtre malzemeleri gibi endüstriyel kumaşlar.

Bu tezgâhların tümü, Texo’nun 60 yılı aşkın bilgi birikimi ve sürekli gelişimine dayanan, şirketin kanıtlanmış Pozi Grip rapier yerleştirme sistemi, Disco dobby ünitesi, LoCoMo kontrol sistemi ve TDD doğrudan tahrik sistemi dahil olmak üzere gelişmiş özellikleri ile karakterize edilmiştir.

“ITMA'da Tüm Alternatiflerimizin Mevcut Olduğunu Vurguladık.”

Bununla birlikte Texo, ITMA 2019 Barselona’da, hala pazar talebinin olduğu daha geleneksel bir kam tahriki ile en son modellerinden birinin bir bölümünü sergiledi. Svensson, “Bu endüstri için on yıl önce elektronik bir sürücü ile ilk dokuma tezgâhını tanıttık ve çok başarılı oldu, ancak hala geleneksel yoldan gitmek isteyen bazı şirketler var” dedi ve ekledi:  “ITMA'da tüm alternatiflerimizin mevcut olduğunu vurguladık.”

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson'a göre, TMAS şirketleri Barselona fuarında, en son otomasyon konseptlerine ve gelişmiş ve daha verimli kaynak kullanımı için gelişmiş sensör sistemlerinin kullanımına önem verecekleri önemli bir varlığa sahip olacaklar. “TMAS üyesi şirketler, Endüstri 4.0 konseptini ilerletme konusunda çok fazla çaba sarf etmelerine rağmen, teknolojileri teknik tekstil kullanımının belki de çok fazla takdir edilmediği kağıt üretimi gibi birçok geleneksel endüstri için çok önemli olmaya devam ediyor” diye belirtiyor. “Bu, uzun yıllar boyunca geleneksel tekstil teknolojilerinden ayrı kalabildikleri için üyelerimiz tarafından sunulan devasa ve bazen beklenmedik en yeni tüketici pazarlarına sadece bir örnek.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.